© rr

Onderzoek naar aanval op supportersbussen Beerschot Wilrijk afgerond: twee verdachten blijven aangehouden

Het onderzoek naar de aanval op Beerschot Wilrijk-supporters in augustus vorig jaar is afgerond. In totaal werden 29 arrestaties uitgevoerd en 26 verdachten voorgeleid. Dat meldt de Antwerpse politie.

inke

De politie richtte zich voor het onderzoek voornamelijk op het hooliganmilieu van grote rivaal Antwerp en van Beerschot Wilrijk zelf.

De feiten speelden zich af op 13 augustus 2017, iets voor 19 uur, op het Gemeenteplein in Mortsel. Drie bussen met Beerschot Wilrijk-supporters werden aangevallen. De supporters waren op de terugweg van de wedstrijd Lierse – Beerschot Wilrijk. De daders bekogelden de bussen met onder meer Bengaals vuurwerk en vernielden zo verschillende ruiten.

De meeste hooligans droegen bivakmutsen en kappen en verschillende onder hen waren gewapend met stokken en broeksriemen, zo meldt de politie. Toen de passagiers, vooral oudere supporters en kinderen, in paniek de bussen verlieten, werden ze geslagen en gestampt door de daders. Er raakten verschillende mensen gewond. Uiteindelijk zetten de aanvallers het op een lopen.

Huiszoekingen

Op basis van beeldmateriaal en een telefonieonderzoek kon de politie 27 verdachten lokaliseren in Mortsel tijdens de feiten. Uit het onderzoek bleek dat de feiten zeer waarschijnlijk op voorhand gepland waren. Verschillende daders trainden bovendien in vechtclubs.

Er werden 27 huiszoekingen uitgevoerd die resulteerden in 25 arrestaties. In totaal werden 29 personen gearresteerd, waarvan 26 verdachten voorgeleid werden voor de onderzoeksrechter. Veertien verdachten werden aangehouden. Twee van hen werden onder elektronisch toezicht geplaatst, één minderjarige kreeg huisarrest. Zes verdachten werden later vrijgelaten onder voorwaarden. Er werden in totaal ook 137 gerechtelijke pv’s opgemaakt.

Momenteel zijn er nog twee verdachten aangehouden, zeventien verdachten zijn vrij onder voorwaarden en één verdachte staat onder huisarrest.

LEES OOK. Nieuwe generatie voetbalhooligans laat zich gelden: “Zij vinden de oude garde te soft”

Antwerp-Eupen

In het eerdere onderzoek naar de rellen na afloop van de voetbalwedstrijd R. Antwerp F.C. tegen KAS Eupen op 30 april 2016 werden acht opsporingsonderzoeken en twee gerechtelijke onderzoeken gevoerd. Vijftig verdachten werden geïdentificeerd. Uiteindelijk werden 23 verdachten opgepakt en negentien verdachten voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners