Rusland meldt twee doden bij Oekraïense droneaanval Belgorod

Nieuws
Bij een Oekraïense droneaanval in de Russische grensregio Belgorod zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen omgekomen. Dat meldt de lokale gouverneur op Telegram.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 02:17
Afbeelding
beeld anp

De doden vielen in het dorp Poroz. Volgens gouverneur Vjatsjeslav Gladkov ontstond er door de aanval brand in een woongebouw. Een vrouw die herstellende was van een beenbreuk en de persoon die haar verzorgde kwamen daarbij om.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen

Ruim zes op de tien akkerbouwers hebben door toenemende weersextremen minder inkomsten uit de oogst van aardappelen, suikerbieten, uien en graan, meldt Nieuwe Oogst. Het agrarische vakblad baseert zich op een peiling onder ruim vijfhonderd akkerbouwbedrijven in Nederland.

Afbeelding

Dierenwelzijn onderdeel van grondwet in België

De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

Afbeelding

Meer regen voor Limburg en Brabant en nog enkele onweersbuien

Ook aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag komen nog enkele onweersbuien voor. Die kunnen gepaard gaan met hagel en veel regen, waardoor er wateroverlast kan ontstaan, waarschuwt het KNMI. Het gaat vooral om het midden en westen van het land.

Afbeelding

Duizenden protesteren tegen regering in Slowakije

Duizenden Slowaken zijn donderdag de straat op gegaan om tegen plannen van de links-nationalistische regering Fico te demonstreren. De Slowaken keren zich tegen het voornemen om de publieke omroep RTVS te hervormen.

Afbeelding

Reizigersorganisatie vindt staking bij Arriva in Twente onnodig

Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de staking van de buschauffeurs in Twente. Ze noemt het 'buitenproportioneel' en 'betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt'.

Afbeelding

CBS: minder natuur en bos in Nederland, meer plekken bebouwd

De oppervlakte van natuur- en bosgebied in Nederland is in de periode 2013 tot en met 2022 afgenomen met bijna 2,5 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om een afname van 158 vierkante kilometer.