Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. Touroperators pakken uit met ‘Vakantiegeldvoordeel’ tot 200 euro en andere promo’s: 5 bespaartips om nog meer uit je reis te halen
    PREMIUM

    Touropera­tors pakken uit met ‘Vakantie­geld­voor­deel’ tot 200 euro en andere promo’s: 5 bespaar­tips om nog meer uit je reis te halen

    Staat jouw vakantiegeld ook al op je bankrekening? Gemiddeld bedraagt dat in ons land 1.488 euro per werknemer. Dat doet vast de reiskoorts stijgen, en daar spelen reisorganisaties momenteel gretig op in, met bijvoorbeeld Corendon dat een ‘Vakantiegeldvoordeel’ lanceert tot 200 euro per boeking. Maar er zijn nog meer manieren om het meeste uit je vakantiegeld te halen. HLN-reisexpert Johan Lambrecht deelt vijf bespaartips voor je volgende reis. “Voor de drie eerste weken van juni zijn er nog behoorlijk wat last minutes.”
  2. Is je oude postzegelverzameling nog veel geld waard? “Deze Belgische zegel kost 100.000 euro en er zijn er nog 3 vermist”
    PREMIUM

    Is je oude postzegel­ver­za­me­ling nog veel geld waard? “Deze Belgische zegel kost 100.000 euro en er zijn er nog 3 vermist”

    Steeds meer mensen laten hun verzameling Belgische postzegels schatten. Niet omdat ze verwachten een ‘Omgekeerde Dendermonde’ in hun bezit te hebben, wel omdat ze hebben opgevangen dat hun verzameling in 2028 niets meer waard zal zijn. Klopt dat? Hoe pak je zo’n schatting aan? En met welke Belgische postzegels heb je mogelijk een fortuin in handen? We vragen het aan postzegelhandelaar Bart Van Acker: “In dit type zegels zit echte waarde.”