Het ontwerp dat Kenji Gooris bedacht voor de nieuwe single van zijn papa.© rr/jvdp/Fotomontage GVA

Sam Gooris krijgt onverwachte hulp bij eerste single in negen jaar: “Ik ben ontzettend trots op Kenji”

Antwerpen -

Het was al negen jaar geleden, maar nu heeft sfeermaker Sam Gooris eindelijk nog eens een nieuwe single uit. Al even opvallend is dat zoon Kenji het artwork voor de single verzorgde. “Het raakt me als vader dat Kenji de hoes ontwierp”, zegt de zanger.

Guy Van Vliet

Als de single Arrivederci bekend in de oren klinkt, komt dat omdat er eerder al Engelstalige versies van werden uitgebracht onder de titel It’s not the same anymore. Onder meer Barbarella scoorde er een hit mee. De Vlaamse versie is helemaal op maat van Sam Gooris. “Arrivederci is een frisse, eigentijdse song, die perfect past in mijn repertoire. De Vlaamse versie lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij. Toen we in de studio zaten, hebben die twee gasten mij dat verteld”, verklapt Sam Gooris.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de zanger werd het nummer vijftien jaar geleden aangeboden maar meteen ook afgewezen door zijn toenmalige management. Nu is het management in handen van zijn vrouw Kelly. “Het is dankzij ons Kelly dat de single is ontstaan. Een zomerhit? Wie weet, maar ik ben vooral heel dankbaar voor alle mensen die mij al jaren steunen. Dankzij hen kan ik nog altijd genieten van het optreden en nu ook nieuwe muziek uitbrengen.”

“Kenji heeft de hoes ontworpen. Als vader raakt mij dat enorm en word ik daar heel gelukkig van”

Sam Gooris

Zanger

Niet alleen echtgenote Kelly, ook zoon Kenji heeft voor het eerst een creatieve inbreng bij een single van zijn papa. “Kenji heeft de hoes ontworpen. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor en trots. Als vader raakt mij dat enorm en word ik daar heel gelukkig van”, straalt Sam als fiere papa. Kenji bedacht een vrolijk figuurtje met hoofdtelefoon, dat fluitend door het leven stapt. Dat past dus bij zijn papa, die duidelijk potentieel ziet in Arrivederci. “Het is een liedje dat blijft hangen. Ik ben er geweldig blij mee en ik hoop dat de mensen het ook leuk vinden en straks meezingen. Ik kan niet wachten om het vanaf komend weekend overal te zingen tijdens mijn optredens. Daar kijk ik echt naar uit”, klinkt het enthousiast bij Sam Gooris.

Het ontwerp dat Kenji Gooris bedacht voor de nieuwe single van zijn papa.© RR

Voorbij de ‘meisjesidool’-fase

Eerdere singles als Laat Het Gras Maar Groeien, Basketsloefkes en Marijke werden grote hits die veel mensen nog altijd uit het hoofd kunnen meezingen. Maar scoren hoeft niet zo nodig voor de ambiancemaker. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet bezig met records, nominaties of hoeveel optredens ik per jaar heb. Ik vind het vooral superfijn dat ik na al die jaren nog steeds zoveel kansen krijg om op te treden. Ik ben wel blij dat de ‘meisjesidool’-fase voorbij is”, lacht Sam. “De schreeuwerige, hysterische toestanden zijn opgegaan in warme, hartelijke reacties. Overal waar ik kom, word ik goed onthaald door de mensen. Ik ben hen daar allemaal ontzettend dankbaar voor.”

“Ik ben ongelooflijk blij met het eindresultaat. Het is een moderne song geworden, heel herkenbaar en catchy”

Sam Gooris

Zanger

Eigenlijk is het puur toeval dat Sam de nieuwe single ontdekte. “In de auto, onderweg met kameraden, maken wij er soms een sport van om beurtelings muziek te spelen. Toen ik een liedje van Barbarella draaide, één van mijn lievelingsnummers, merkte ik in de wagen heel veel enthousiasme. Ik kwam thuis en zei tegen Kelly ‘schat, misschien moet ik daar eens een Vlaamse versie van maken.’ Kelly belde meteen naar Eddy en Danny van Passel die het origineel hebben gemaakt en waar ik al jaren goed mee bevriend ben. En die mannen hadden voor mij de Vlaamse tekst dus al klaarliggen. Echt waar! Ik ben ongelooflijk blij met het eindresultaat. Het is een moderne song geworden, heel herkenbaar en catchy. Arrivederci is één van de dingen die veel worden gezegd als mensen afscheid nemen van elkaar. Ik kan niet wachten om het op de optredens te brengen, maar ik denk dat de radio en de doorsnee muziekliefhebbers er ook heel blij mee gaan zijn”, duimt Sam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER