Finale Champions League: doelman Simon Mignolet weet nog altijd niet waarom hij niet meer in de basis staat

© Photo News

Slechts één Belg is er vanavond bij in Kiev. Zijn naam: Simon Mignolet. Zijn plaats: meer dan waarschijnlijk op de bank. “Ik ben gestopt met er veel over na te denken. Je voelt je daar toch niet beter door.”

Kristof Liberloo in Liverpool

Real is de favoriet, toch?

“Het enige verschil is dat zij ervaring hebben met die Champions League-finale. Maar wij kunnen van elke tegenstander winnen. Kijk naar onze voorlijn. Salah, Firmino en Mané zijn in staat om iedereen pijn te doen. Wij hebben niet één speerpunt, bij Real is dat wel zo. Daar kijkt iedereen naar Ronaldo. Al zullen we de rest ook in de gaten moeten houden.” (lacht)

Waar heb jij met zo’n Ronaldo als keeper het meeste last mee?

“Dat hij altijd op de juiste plaats staat. Geef hem een beetje ruimte in de buurt van de zestien en hij zal scoren. Ronaldo kan je eigenlijk niet afstoppen. Als doelman kan je alleen maar proberen om tegen te houden wat tegen te houden valt.”

Je staat wellicht niet aan de aftrap, maar je hoopt er wel nog op?

“Ik moet altijd klaar zijn om te spelen. De mensen denken dat ik niets te doen heb omdat ik op de bank zit, maar ik train wel keihard. Ook mentaal is het niet makkelijk je voor te bereiden op zo’n Champions League-finale, want ik heb al heel lang geen match meer gespeeld. Een reservenelftal bestaat in Engeland gewoon niet.”

Als Jürgen Klopp zijn visie van begin dit seizoen had aangehouden, dan zou jij de Champions League mogen spelen.

“Inderdaad, maar ik ben gestopt met daar te veel over na te denken, want ik ga me er zeker niet beter door voelen. In eerste instantie blijf ik een ploegspeler. Onlangs kreeg ik de vraag: Zou je blij zijn als je de Champions League en het WK wint zonder één minuut te spelen? Wat een domme vraag. Ik ben niet rancuneus of egoïstisch, mijn naam is niet Calimero. Wat niet wil zeggen dat ik vrede neem met de bank.”

Het zou makkelijker zijn er vrede mee te nemen als je uit doel gevlogen zou zijn omdat je flaterde. Dat was niet zo.

“Dat zou ik iets makkelijker gevonden hebben, want dan zou ik de reden kennen voor mijn verwijzing naar de bank. Het zou duidelijker zijn, ik zou weten waaraan ik zou moeten werken. Maar er is nooit een probleem geweest, dus vraag je je toch af: Wat was de reden nu precies?

Het WK wordt straks je derde grote eindtornooi, maar je speelde tot nu toe niet één minuut. Knaagt dat?

“In Brazilië had ik er wel wat moeite mee omdat we na twee groepswedstrijden geplaatst waren voor de achtste finales en iedereen speelminuten kreeg, behalve ik. Intussen heb ik ook in oefenmatchen mijn kans gekregen. De verstandhouding met Martinez was al altijd erg goed.”

Kan België wereldkampioen worden?

“Absoluut, maar zo zijn er nog veel landen. En dat wordt vaak vergeten. Kijk naar Italië, dat is er niet eens bij in Rusland. Onder Roberto Martinez is er meer duidelijkheid, nu moeten de puntjes nog op de i gezet worden.”

Meer over Liverpool FC

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video