Andrey Amador (37) zwaar aangereden op training, Costa Ricaan met spoed geopereerd en buiten levensgevaar

De Costa Ricaanse wielrenner Andrey Amador (37) is zwaargewond geraakt na een ongeval op training. De renner van EF Education-EasyPost zou zwaar aangereden zijn door een vrachtwagen en ernstige verwondingen opgelopen hebben aan de benen. Amador is buiten levensgevaar.

jnvn & hc

De aanrijding vond plaats in Barcelona, waar Amador een trainingsritje aan het maken was. De Costa Ricaan werd gegrepen door een vrachtwagen en de schade was niet min. Op sociale media circuleert een beeld van zijn fiets, die duidelijk verbrijzeld was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Costa Ricaanse media wordt gemeld dat Amador met spoed geopereerd werd en dat de 37-jarige renner buiten levensgevaar is. Wel wordt gevreesd voor zware blessures aan zijn kuit- en scheenbeen.

Amador is gekend van zijn periodes bij Team Movistar en Ineos. In 2012 won hij een rit in de Ronde van Italië, waar hij in 2015 dan weer vierde eindigde in het algemene klassement. Eind april reed hij met de Ronde van Romandië zijn voorlopig laatste koers. Afwachten of en wanneer Amador nu terug in koers komt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer