UEFA bekijkt volgende maand of EK-selecties opnieuw worden uitgebreid van 23 naar 26 spelers

© REUTERS

De Europese Voetbalconfederatie UEFA overweegt het aantal spelers in de selecties voor het komende Europees kampioenschap uit te breiden. Verschillende coaches vinden het huidige aantal van 23 te krap om blessures op te vangen en lanceerden daarom een pleidooi om 26 spelers te kunnen meenemen naar Duitsland.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Op 8 april belegt de UEFA een vergadering in Düsseldorf waarop de coaches hun argumenten op tafel kunnen leggen, bevestigt de organisatie donderdag. “We hebben akte genomen van bepaalde uitspraken van bondscoaches met betrekking tot de grootte van de selecties voor het EK. Er zal een workshop met de deelnemende landen worden georganiseerd op 8 april, en dan zal de UEFA luisteren naar de standpunten van de coaches. Alle ideeën zullen worden overwegen en dan beoordeeld”, stelt de UEFA.

Het EK in Duitsland wordt, tenzij er dus alsnog een wijziging wordt doorgevoerd, het eerste internationale toernooi sinds de wereldbeker van 2018 waarop coaches hun selectie moeten beperken tot 23 spelers. In nasleep van de coronapandemie bestonden de selecties voor het EK 2021 en het WK 2022 uit 26 spelers. 

De Rode Duivels openen hun EK op 17 juni in Frankfurt tegen Slovakije. Aansluitend speelt het team van Domenico Tedesco op 22 juni in Keulen tegen Roemenië. De Belgen sluiten groep E af met een wedstrijd op 26 juni in Stuttgart tegen Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen