Daar is de eerste zomertransfer al: Club Brugge betaalt 6 miljoen euro voor 21-jarige Zwitserse middenvelder Ardon Jashari

© site Club Brugge

Club Brugge heeft zijn eerste zomertransfer al beet: Ardon Jashari (21) komt voor zes miljoen euro over van FC Luzern. Het gaat om een defensieve middenvelder met twee A-caps bij Zwitserland. Hij tekent een contract op Jan Breydel tot 2028.

Junior Verbeeke, Pieter-Jan Calcoen

Dit weekend starten de Champions’ Play-offs, maar Club Brugge denkt duidelijk al aan volgend seizoen. Jashari is een verdedigende middenvelder, en kapitein, van het Zwitserse FC Luzern, waar hij nog tot de zomer van 2026 onder contract lag. Dit seizoen was de Zwitser al goed voor zes doelpunten en vier assists.

Jashari is een jeugdproduct van Luzern met roots in Noord-Macedonië. In 2022 pakte hij twee A-caps bij de Zwitserse nationale ploeg, al ging het telkens om een invalbeurt van een handvol minuten. Tegen Portugal op het WK in Qatar, maar ook in de Nations League tegen Tsjechië. Gezien zijn jeugdige leeftijd heeft Jashari dus de nodige ervaring. Bij Luzern zit hij ondertussen aan 92 wedstrijden bij de hoofdmacht: hij debuteerde er in juli 2020 op 18-jarige leeftijd.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen