Jean-Marc Mwema en ploegmaats vieren de zege.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal BNXT League Halve Finale Play-offs: Telenet Giants Antwerp - Limburg United 90-68

Antwerp Giants op één zege van tweede opeenvolgende titelfinale: “De finale wenkt, maar we moeten scherp blijven”

Telenet Giants Antwerp heeft afgetekend de derde wedstrijd van de halve finale van de play-offs versus Limburg United gewonnen en ruikt een tweede opeenvolgende titelfinale. Woensdag kan het zich in Hasselt kwalificeren. “Niet op onze lauweren rusten, want met de Limburg United ben je nooit klaar”, beseft rising star Jo Van Buggenhout.

Patrick Ceulemans

Dat de halve finale van de play-offs geen sweep (3-0) zou worden voor één van de beide ploegen stond in de sterren geschreven. Vorig jaar schakelden de Sinjoren de Limburgers in de halve finale uit met een 3-1 en dat scenario lijkt zich dit seizoen te herhalen. Na verlies in de eerste thuiswedstrijd herstelde Telenet Giants Antwerp vorige week vrijdag het evenwicht met winst in de Alverberg van Hasselt. Afgelopen zondag konden de Giants dan bevestigen in de eigen Lotto Arena. Met negen spelers die scoorden, waarvan vijf in de dubbele cijfers, werd met overtuigende 90-68-cijfers gewonnen van Limburg United.

Even moeite met ‘kleine opstelling’

“Alles deden we beter dan in de eerste thuismatch. Onze start was sterk, de shotselectie zat goed en defensief maakten we een vuist en beperkten Limburg United in het eerste kwart tot 12 punten”, zei coach Ivica Skeling. “We hadden eventjes problemen met hun ‘kleine opstelling’, maar konden hun remonte net op tijd stoppen. We bleven ook in de tweede helft domineren en realiseerden een verdiende overwinning. Als iedereen fit blijft zie ik mogelijkheden. We kunnen goed roteren en alles staat nu in functie van recupereren en video kijken. De finale wenkt, maar we moeten scherp blijven”, waarschuwt coach Ivica Skelin.

“Enorm veel honger”

Ook Jo Van Buggenhout, die met 10 punten en 7 assists en naast topschutter Rasir Bolton (22 punten, 5 assists) de lijnen uittekende bij de Giants, blijft realistisch ambitieus. “We hebben na een valse start ons in een schitterende uitgangspositie gewerkt”, zegt Van Buggenhout. “Tweemaal deden we het collectief en met een sterke verdediging. De enige we naar succes. Ja, we hebben enorm veel honger richting die titelfinale die volgende week begint. Maar, we zijn er nog niet. Het staat 2-1 voor ons, maar we moeten nog één keer winnen. We moeten met de juiste focus woensdag in Hasselt de wedstrijd weer aanvatten. Doe je dat niet, krijg je problemen. Met Limburg United ben je nooit klaar. Zij hebben veel karakter en geven nooit op. Hopelijk kennen we weer een sterke start. Het was de voorbije twee wedstrijden in ieder geval toch de sleutel richting succes”, aldus de 20-jarige Belofte van het Jaar van de BNXT League en de Antwerp Giants.

Kwarts: 26-12, 21-22, 26-21, 17-13.

Telenet Giants Antwerp: Bolton 22, Van Buggenhout 10, Sueing 5, Schoepen 3, Rogiers 2, Kreuser 14, Mwema 2, Jovanovic 18, Veinot 14, Van Cleemput 0, Kediambiko 0.

Limburg United: Delalieux 20, Cale 16, Serron 4, Penn 9, Giltay 1, Leemans 5, Ceyssens 2, Lambot 1, Hammonds 0, Van Ounsem 0, Raedschelders 0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport