© rr

Emotioneel afscheid van met fiets verongelukte bibliothecaresse

In het crematorium in Turnhout vond zaterdag de uitvaartplechtigheid plaats van Carry Segers uit Arendonk. Ze overleed vorige maandag op 47-jarige leeftijd nadat ze op haar fiets werd aangereden door een auto.

ronny van den ackerveken

Het ongeval gebeurde vorige week maandagmiddag op het kruispunt van de Vrijheid en de Wezenstraat in Arendonk. Carry Segers was van haar werk in de bibliotheek vertrokken om enkele brieven te posten.

Tijdens de plechtigheid werden veel foto’s van Carry getoond, van haar als klein meisje tot recente foto’s met haar man en twee zonen. “Je was een zorgzame echtgenote, een supermama, een speciale collega en een lieve buurvrouw”, zei de dame die uitvaart leidde. “Je toekomstdroom om bibliothecaris te worden, brak maandag abrupt af.”

Daarna werd geschetst hoe ze uitgroeide tot een boekenwurm en bijna in de bibliotheek ging wonen.

Namens Carry’s echtgenoot Luc werd een tekst voorgelezen. “Ons gezin draaide op lekker eten dat op tijd op tafel stond. Het lijkt of dat uurwerk nu vastgeroest is. Ik kan terugblikken op 26 liefdevolle jaren. Na de geboorte van onze zonen werd je een zorgzame en lieve mama. Vorige maand zijn we voor de eerste keer met ons twee op vakantie geweest in Frankrijk. De leegte die je nu achterlaat, is overdonderend.”

Ook in naam van zonen Jef en Lowie werd een tekst voorgelezen. “Mama, je was ongelooflijk lief. Je stond steeds klaar om te helpen. Je kon enorm lekker koken en was een echte knuffelmama. Je had ons nog zo veel moeten leren.”

Legendarisch

Carry Segers werkte sinds 2009 in de bibliotheek van Arendonk. Ze had al examens afgelegd om in januari Jan Michielsen op te volgen als hoofdbibliothecaris. Michielsen verwoordde tijdens de uitvaart zijn verdriet en dat van alle medewerkers.

“Carry was een werkpaard. Voor mijn opvolging – na mijn pensioen – dachten we automatisch aan Carry. Haar vriendelijkheid en behulpzaamheid waren legendarisch. Die twee woorden komen ook terug op elke pagina van het rouwregister dat in de bibliotheek werd gelegd. Carry wist dat ze op 10 september een goed examen had afgelegd. Dinsdag 18 september moest ze nog een psychologische proef afleggen. We waren ervan overtuigd dat ze in januari hoofdbibliothecaris zou worden. Daar kon niemand een stokje voor steken, dachten wij. Die droom werd stukgeslagen. Het is onwezenlijk. Onze bibliotheek zal nooit meer dezelfde zijn. We hielden van jou, Carry.”