Sheer Mag.© Mari Lin

Absolutely Free Festival lost eerste vijf namen, camping dubbel zo groot

Genk -

Er is geen ontkomen aan Ierse bands tegenwoordig. Ook AFF heeft er eentje beet. The Murder Capital is komende zomer headliner op het festivalterrein naast C-mine.

Het Absolutely Free Festival is een buitenbeentje: overal gaan de prijzen voor festivals omhoog, maar in Genk kan je nog altijd gratis binnen, mits je aan de inkom een aantal opgebruikte batterijen afgeeft.

The Murder Capital.© Charlie Joe Doherty

Het festival maakt de eerste vijf namen bekend die op 2 en 3 augustus op het terrein langs C-mine komen spelen. Op het menu: de Ierse postpunkers van The Murder Capital, de soms poppy dan weer grillige gitaren van het Amerikaanse Sheer Mag, de wat hardere maar ook zweverige gitaren van het Amerikaanse Hotline TNT en de vernuftige en aanstekelijke pop van het Canadese Ghostwoman. Wixcakes is een nieuwe Limburgse band met leden van The Sore Losers en The Love. Zij openen het festival.

Je kan net als vorig jaar weer blijven slapen op de camping. De capaciteit is verdubbeld. Kamperen kost 20 euro per nacht of 40 voor het hele weekend. Wie drankbonnen in voorverkoop koopt, betaalt 2,8 euro voor een pintje. Online bestellen tot en met 31 juli via absolutelyfreefestival.be. (cru)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer