Brigitte Storms bij een van haar creaties.© Robbe Heymans

AZ Klina lanceert tentoonstelling van fotografe Brigitte Storms: “Anderen inspireren om schoonheid van de natuur te waarderen”

Brasschaat -

De kunstraad van AZ Klina opende donderdag haar derde kunsttentoonstelling in de gebouwen van het ziekenhuis. Dit keer is het de beurt aan fotografe Brigitte Storms, die met de expositie haar passie voor de Afrikaanse natuur in de kijker zet. Leuk detail: Brigitte werkt zelf in het ziekenhuis als neurochirurge.

Robbe Heymans

Eind 2022 riep AZ Klina een kunstraad in het leven om bekende en minder bekende kunstenaars te laten exposeren in het ziekenhuis onder de naam ‘Kunst in Klina’. In samenwerking met de cultuurdienst wil de kunstraad met tijdelijke tentoonstellingen verschillende soorten kunst brengen tot bij zowel patiënt, bezoeker als medewerker.

Algemeen directeur Joost Baert reageert opgetogen. “Met dit initiatief willen we van AZ Klina minder een ziekenhuis en meer een ontmoetingsruimte maken”, zegt hij. “Dat kan via schilderijen, muziek, tekeningen en nu dus ook een fototentoonstelling. Mensen verbinden door cultuur, daar draait het uiteindelijk om. Dat de huidige werken gemaakt zijn door een van onze eigen verpleegkundigen, maakt het extra bijzonder.”

Brigitte Storms met de kunstraad van AZ Klina bij een van haar werken.© Robbe Heymans

Ook schepen voor Cultuur Carla Pantens (N-VA) is in de wolken. “Dit biedt een enorme meerwaarde voor AZ Klina. Veel patiënten en bezoekers blijven echt staan om te kijken naar de werken. Zelfs mensen die hier niet per se hoeven te zijn, komen speciaal een kijkje nemen. Het is duidelijk dat de natuur iets doet met de heling van de mens. Brigitte brengt dat op een prachtige manier in beeld”, aldus de schepen.

Passie voor Afrikaanse natuurpracht

Brigitte Storms, zelf actief als neurochirurge in het ziekenhuis, heeft altijd een enorm grote passie gehad voor Afrika. Dit uit zich dan ook in een groot deel van haar werken. Ze tracht de natuur in al haar vormen zo goed mogelijk weer te geven. “Ik probeer de momenten waarvan ik het geluk heb getuige te mogen zijn voor eeuwig vast te leggen. Zo kunnen ook andere mensen er mee van genieten”, vertelt ze.

Naast het vastleggen van momenten, wil ze ook verhalen vertellen met haar werken. “Met mijn fotografie wil ik anderen inspireren om de schoonheid van de natuur te leren waarderen. Mijn creaties zijn beelden van vrede, balans en puurheid. Zonder regels of verplichtingen, complete vrijheid ervaren. ‘The art of nature’ brengt ons de essentie.

© Robbe Heymans

© Robbe Heymans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners