Cederik en Jesley (rechts) nemen in Strijboshof Roma-ijs over van Joris en Wendy.© koen fasseur

Strijboshof opent afhaalpunt met Roma-ijs: “Hier is ons ijs in goede handen”

Kalmthout, Essen -

Wendy Ommeganck en Joris Meyers sloten eind vorig jaar ijssalon Roma in Essen. “Vanaf 9 mei kan iedereen opnieuw smullen van het bekende Roma-ijs, maar nu aan het Strijboshof”, vertelt Cederik Vanderostijne. Hij runt het afhaalpunt met zijn partner Jesley Sijmens.

Stijn de Koning, Erik Vandewalle

“Op 18 december 2023 draaiden wij in de Stationsstraat 107 in Essen onze deur definitief op slot. We combineerden daar jarenlang een bistro-restaurant met een ijssalon, eerst verspreid in twee zaken dicht bij elkaar. De laatste periode in één pand”, blikt Wendy kort terug. “Het bleef kriebelen om toch iets in de horeca te blijven doen en dat kwam in een stroomversnelling toen we ons pand in Essen konden verkopen.”

“Ik maak nu al 23 jaar al ons ijs volledig zelf en dat concept wilden we niet zomaar aan de eerste de beste overlaten”, pikt Joris Meyers in. “Wij kennen Cederik al heel lang omdat we al vele jaren klant zijn in elkaars zaak en ook daarbuiten veel contact hebben. Cederik nam in mei vorig jaar feestzaal-taverne Strijboshof over waar hij daarvoor al lang werkte. Toen hij aan ons voorstelde om in de conciërgewoning aan het Strijboshof tegen de Achterbroeksteenweg samen met Jesley een afhaalpunt ‘Roma-ijs by Strijboshof’ te openen, klonk dat voor ons als muziek in de oren.”

De voormalige conciërgewoning van Strijboshof is nu een afhaalpunt voor ijs.© koen fasseur

Popcornijs

“Dit gebouwtje dateert oorspronkelijk uit 1875 en de laatste jaren was het bewoond. De laatste weken hebben we er samen hard in gewerkt. Binnen installeerden we uiteraard het atelier waar ijsmeester Joris voor ons het bekende Roma-ijs blijft maken en de afhaaltoog met steeds minimaal zestien smaken versgedraaid ijs. Er komen ook in bepaalde periodes extra smaken, zoals popcornijs, wat nu in is”, verklapt Cederik.

“Heel binnenkort zul je hier ook suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, veganistisch ijs kunnen proeven”

Joris Meyers

Uitbater Roma-ijs by Strijboshof

In de afhaaltoog van Roma by Strijboshof vind je steeds zestien smaken versgedraaid ijs.© koen fasseur

“Je kunt bij ons ook ijstaarten bestellen en we serveren hetzelfde ijs in het restaurant. In de opstartfase zijn we zes dagen open, behalve op dinsdag. Tijdens de zomermaanden willen we zeven op zeven dagen ijs verkopen. Alles is take-away, maar je kunt het wel hier buiten op eten. Naast en achter de vroegere conciërgewoning creëerden een loungeterras met strandzetels en picknickbanken waarop je heerlijk kunt genieten van je ijsje”, wijst Cederik aan.

Jesley en Cederik (links) verkopen nu het bekende Roma-ijs van Wendy en Joris aan Strijboshof in Kalmthout.© koen fasseur

Allergieën

“Voor mensen met een allergie maken we nu al vier smaken sorbet, dus ijs op basis van water in plaats van melk. Heel binnenkort zul je hier ook suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, veganistisch ijs kunnen proeven. Dat maken we op basis van plantaardige vezels en stevia, maar veel meer kan ik er niet over verklappen”, lacht Joris.

“In het begin moesten we even wennen aan het idee dat we niet meer in Essen zitten, maar dat was snel voorbij als we zien waar ons ijs nu terecht is gekomen. Essen is ook niet zover van hier en bovendien kan iedereen met de fiets langs de achterkant van het Strijboshof ons eenvoudig en veilig bereiken. Het is zeker onze bedoeling om ook weer Roma-ijs te verkopen vanuit een ijskar die ook in Essen komt, maar eerst concentreren we ons mee op de opstart van deze zaak”, geeft Wendy nog mee.

Roma-ijs by Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, opent op donderdag 9 mei vanaf 13u. Op 9, 10, 11 en 12 mei krijg je 10% korting bij aankoop van een 20 bollen kaart.

Meer info: Strijboshof

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners