© AFP

Vulkaan Ruang opnieuw uitgebarsten op Indonesië

De vulkaan Ruang, in het noorden van Indonesië, is vrijdag opnieuw uitgebarsten. Dat heeft een lokale medewerker van het Franse nieuwsagentschap AFP gemeld.

blg
Bron: BELGA

Het vulkanologisch agentschap op de eilandengroep bevestigt ook dat er om 17.06 uur lokale tijd een vulkaanuitbarsting plaatsvond, die een rookpluim van 400 meter de hemel heeft ingestuurd.

LEES OOK. Tienduizend mensen op de vlucht na vulkaanuitbarsting in Indonesië: vrees dat deel van berg in zee stort en tsunami veroorzaakt

Woensdag had ook al een uitbarsting van de Ruang plaatsgevonden. As en stenen kwamen op het vijf kilometer verder gelegen eiland Tagulandang terecht en verwondden daar inwoners. Duizenden mensen werden geëvacueerd.

Na de uitbarsting van woensdag hadden de autoriteiten de hoogste alarmfase afgekondigd. Die alarmfase is nog altijd van kracht.

LEES OOK. Meer dan achthonderd inwoners geëvacueerd na vulkaanuitbarsting in Indonesië

Indonesië ligt op de Pacifische Ring van Vuur, de geologisch meest actieve zone ter wereld. Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen komen er vaak voor. De Ruang veroorzaakte meer dan 150 jaar geleden al eens een heftige tsunami. Bij de ramp in 1871 stierven 400 mensen.

© AFP

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER