Dries Mertens helpt Napoli met assist aan driepunter tegen Jordan Lukaku

Napoli heeft zondagavond op de twintigste speeldag van de Serie A geen fout gemaakt tegen Lazio Roma. De Napolitanen wonnen met 2-1. Dries Mertens, die zeven minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, gaf de assist voor het eerste doelpunt. Bij Lazio mocht Jordan Lukaku voor de tweede wedstrijd op rij starten. Hij werd wel tijdens de rust al naar de kant gehaald. Invallersdoelman Silvio Proto bleef op de bank.

belga

Mertens zette na 34 minuten met een knap steekpasje Callejon op weg naar de 1-0. Die voorsprong werd drie minuten later al verdubbeld, toen Milik een vrijschop aan de rand van de zestien benutte. Na rust scoorde Immobile (65.) nog tegen voor Lazio, maar verder kwamen de Romeinenen niet meer. Napoli blijft in de stand comfortabel tweede, voorlopig op zes punten van koploper Juventus. De Oude Dame speelt wel maandagavond nog thuis tegen Chievo.