De leden van de Wechelse Whisky Club bezochten in Schotland de distilleerderij Tullibardine.© RR

Wechelse Whisky Club bezoekt distilleerderijen in Schotland

Wechelderzande -

Twintig leden van de Wechelse Whisky Club uit Wechelderzande (Lille) maakten een boeiende trip naar Schotland. Het gezelschap verkende Edinburgh en bezocht uiteraard ook enkele whiskyproducenten.

“De Wechelse Whisky Club is opgericht in 2018 en al van bij het begin was het ons doel om met de club naar Schotland te gaan”, zegt Wim Seeuws van de Wechelse Whisky Club. “Zes jaar, vier whiskyfestivals later en na een mooie verkoop van het Wechelse Whisky bier, gebrouwen door FloRik, was de club er klaar voor.”

De whiskyliefhebbers verkenden Edinburgh en omgeving en trokken ook een dag uit voor een bezoek aan de whiskyproducenten Tullibardine en Lindores. “Tullibardine verwelkomde de club met een prachtige rondleiding en een proeverij van vier whisky’s”, zegt Wim Seeuws van de Wechelse Whisky Club. “We konden zelfs een nieuwe botteling proeven die net op die dag beschikbaar kwam op de markt. We trokken daarna verder naar Lindores, de eerste plaats in Schotland waar een spirit, aqua vitae, werd gemaakt die beschouwd wordt als de voorloper van whisky. We sloten de dag af met een derde tasting in Edinburgh zelf, waar we werden verrast met een viertal uitzonderlijke whisky’s.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille