Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Na de Damso-heisa: Steve Tielens presenteert WK-lied

Steve Tielens komt met een WK-lied.Beeld Steve Tielens

Niet de rapper Damso, maar wel de Vlaamse schlagerzanger Steve Tielens heeft een WK-lied gemaakt. Na de controverse ging Tielens langs bij de voetbalbond en componeerde hij een eigen lied. "Ik hoop dat dit in alle café's wordt meegezongen."

Geen namen van Rode Duivels, enkel verwijzingen naar onze jongens én ons land. Terwijl heel wat artiesten broeden op een WK-lied voor onze Rode Duivels opent Steve Tielens de debatten. 

Gesteund door enkele lokale supporterclubs lanceert de zanger uit Boom zijn song voor Moskou. "Ik heb de tekst geschreven met hart en ziel, want het is voor profs en niet voor een bende losers", aldus de zanger. "Maar ik deed het vooral voor de supporters die de match op café en elders gaan volgen. We gaan ze vooruit duwen. Come on Belgium." 

Aanvankelijk zou het Belgische WK-lied geschreven worden door de Brusselse rapper Damso. In maart nam de voetbalbond definitief afstand van de rapper, na de controverse over de vrouwonvriendelijke teksten van Damso. Verschillende grote sponsors van de Rode Duivels hadden de voetbalbond voor een ultimatum gesteld.