Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tesla lijkt doel van 20 miljoen auto's per jaar te laten varen

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto's te produceren op te geven. In het nieuwste 'impactrapport' van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden.

Afbeelding

PostNL opnieuw voor rechter wegens klacht onderbetaling bezorgers

PostNL moet vrijdag in hoger beroep voor de rechter verschijnen vanwege een klacht over onderbetaling van zelfstandige pakketbezorgers. De klacht is ingediend door de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD).

Afbeelding

Jonge Brabantse boeren en tuinders zoeken steun bij provincie

Jonge boeren en tuinders in Noord-Brabant vragen de provincie om steun zodat ze de komende jaren kunnen blijven 'boeren'. Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) overhandigde vrijdag een groot aantal handreikingen aan Provinciale Staten 'om samen de toekomst te bepalen'.

Afbeelding

Israël vindt opnieuw omgekomen gijzelaars in Gazastrook

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen de stoffelijke resten gevonden van drie Israëli's die werden gedood bij de aanval van de Palestijnse beweging Hamas op Israëlisch grondgebied rond de Gazastrook op 7 oktober.

Afbeelding

OM bevestigt doorzoekingen, volgens NRC bij PVV'er Van Strien

Het Functioneel Parket bevestigt dat er vrijdagochtend doorzoekingen plaatsvinden, maar kan niet zeggen of deze bij de woning van PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien zijn.

Afbeelding

Vlaamse partijleider wil niet regeren met radicaal-rechts

De Vlaamse conservatief-rechtse partij N-VA wil na de Belgische verkiezingen op 9 juni beslist niet in een regering met het radicaal-rechtse Vlaams Belang, dat zeer tegen immigratie is.