Jean Robijns schreef het boekje ‘Thuiskomen in het BASS’ dat op Erfgoeddag officieel wordt voorgesteld.© frmi

Thuiskomen in het BASS en Kasteel van Heers op Erfgoeddag

Heers -

Zondag 21 april vindt Erfgoeddag plaats, met als jaarthema Thuis. Ook in Heers kun je dit weekend op twee plekken gaan ontdekken wat een huis tot een echte thuis maakt.

Frank Missotten

Cultuurhuis BASS is de nieuwe thuishaven voor de bibliotheek, de academie, spelotheek en harmonie Salvia. “Zowel zaterdag als zondag kun je hier tussen 10 en 18 uur een taalkundige tentoonstelling bezichtigen over ‘thuis’, gecombineerd met een puzzelzoektocht doorheen het nieuwe cultuurhuis”, vertelt Jean Robijns van Salvia. “We organiseren zondag ook optredens door verschillende muziekverenigingen en de voorstelling van het boekje ‘Thuiskomen in het BASS’. Dit boekje vertelt over de gebruikers van het BASS, de bouw en de gedenkwaardige personen in het BASS. Meester Vandevelde, Victor Thirion, Dirk Claesen en anderen hebben veel betekend voor het socio-culturele leven in Heers. Om dit niet te vergeten zijn er lokalen in het BASS naar hen vernoemd. Hun bijzondere verdiensten zijn beschreven in dit boek.”

Meer info: 0477/37.44.38.

Ook het Kasteel van Heers gooit zondag de deuren open voor het erfgoedfeest. “Je ontdekt hier hoe het kasteel een thuis vormde voor heel wat adellijke geslachten zoals de heren van Heers en de families de Rivière, de Stockem en Desmaisières”, aldus site-verantwoordelijke Caroline Geerts van erfgoedorganisatie Herita. “Maar wat als je thuis wordt verwoest door oorlog? Of als je zo kwistig begint te leven dat je je eens zo luxueuze woonst niet meer kan betalen? Deze en andere kasteelverhalen kom je te weten op Erfgoeddag. We houden zondag ook regelmatig binnen rondleidingen in een beperkt aantal veilige ruimtes.”

Meer info: www.herita.be/nl/events/erfgoeddag-thuis-het-kasteel-van-heers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer