Wielrenner heeft vreselijk excuus nadat hij betrapt wordt op doping in eerste wedstrijd voor nieuwe ploeg

Voor de derde keer in enkele maanden tijd is een renner van de Italiaanse ProContinentale ploeg Bardiani-CSF tegen de dopinglamp gelopen. Michael Bresciani werd betrapt vlak na het Italiaans kampioenschap in juni.

vtvn

De 22-jarige Italiaan werd betrapt op het gebruik van het maskeringsmiddel diureticum . Daarvan werden sporen in zijn urine gevonden na het IK. Het nieuws werd bekend gemaakt door La Gazzetta dello Sport, waarbij Bresciani zich verdedigt door zijn moeder de schuld te geven. Die zou een geneesmiddel (Lasix) nemen waar het verboden middel in zit. Volgens de renner zouden stukjes van de pil van zijn moeder in zijn eten terecht zijn gekomen. Hoe? Toen ze de pil in stukjes brak...

Mogelijk nog opvallender is het feit dat het Italiaanse kampioenschap de eerste wedstrijd was van Bresciani in de kleuren van Bardiani-CSF én dat hij niet eens de finish haalde. Daarvoor reed de Italiaanse sprinter voor Roth Skoda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder dit jaar, vlak voor de start van de Ronde van Italië werden Bardiani-renners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni betrapt op het gebruik van groeihormonen. Bardiani-CSF werd toen een maand geschorst maar de renners mochten wel deelnemen aan hun nationale kampioenschappen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen