Voedingssector slaat alarm over eiertekort
De kans dat u binnenkort meer moet betalen voor uw opwarmlasagne of croissant is reëel. Dat bericht De Tijd vandaag. De Belgische voedingsbedrijven kampen door de fipronilcrisis met een tekort aan eieren. Daardoor ligt de eierprijs dubbel zo hoog als normaal.
Onder andere La Lorraine, dat bakkers belevert, en Continental Foods, dat de sauzen van Devos & Lemmens maakt, melden dat ze hun kosten zien oplopen. "We zijn van plan om de kosten door te rekenen. Er lopen gesprekken met onze klanten", zegt La Lorraine-CEO Guido Vanherpe in De Tijd. Vooral de industrie wordt getroffen door de hoge eierprijs. Eieren die van de boer naar de winkel gaan hebben er minder last van.
Voor bedrijven die eieren breken en ze in vloeibare of poedervorm doorverkopen, is de situatie nog penibeler. "We kunnen niet genoeg eieren leveren aan onze klanten", zegt Johan Van Bosch, algemeen secretaris van de Unie van de Belgische Eiproductie. "We willen overmacht inroepen om de bestaande contracten met de voedingsnijverheid op te schorten."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
arbeidsrecht
Nachtarbeid verder versoepeld voor onlinewinkels
-
Vakbond vraagt duizend extra aanwervingen in gezinszorg
Om de werkdruk in de sector van de gezinszorg te verlichten, is nood aan duizend extra aanwervingen. Dat vraagt de christelijke vakbond. "Niet alleen in de woonzorgcentra zijn er problemen. De werkdruk in de gezinszorg wordt stilaan onhoudbaar". -
Independer
Waarom het maken van een correcte inboedelbeschrijving cruciaal is voor de bescherming van je spullen
Wil je niet het risico lopen onderverzekerd te zijn, en bij een brand bijgevolg een te lage schadevergoeding uitbetaald te krijgen, dan moet je een juiste inboedelbeschrijving maken om de waarde van je bezittingen in te schatten. Maar hoe doe je dat precies? Independer.be geeft vijf onmisbare tips. -
-
Toename van geschillen over koeriers of postbodes die pakketten onbeheerd achterlaten
-
Een job in Limburg? In deze sectoren maak je de grootste kans
Heb je niet veel werkervaring? Ben je op zoek naar deeltijds werk? De arbeidsmarkt in Limburg omarmt iedereen, van alle kleur en slag. In deze sectoren maak je het meeste kans op een nieuwe job. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Ruim 30.000 gepensioneerden verdienen centje bij
-
Belgische zuivelcoöperatie Milcobel wil 130 banen schrappen
-
PREMIUM465
Zo klein is verschil tussen werken en niet-werken: alleenstaande ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over
Amper 28,5 euro per maand. Zoveel verdien je als alleenstaande ouder extra wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Een veel te klein verschil, vindt N-VA, dat de berekening heeft gemaakt. Ook promotie maken loont te weinig, blijkt uit dezelfde analyse. Van een bruto opslag van 1.000 euro blijft voor een alleenstaande met kind een goeie 100 euro netto over. De partij stelt drie ingrepen voor om op korte termijn het verschil tussen werken en niet-werken te vergroten. -
PREMIUM19
Gedaan met lege rekken: federale regering stemt “historisch” besluit voor supermarktsector
Volle winkelrekken, ook in tijden van crisis en meer concurrentie tussen supermarkten. Dat moet een nieuw koninklijk besluit garanderen. Bovendien krijgen uitbaters meer vrijheid om een uitgebreid, lokaal en divers aanbod in jouw supermarkt aan te bieden. De nieuwe regeling komt er na protest tegen de ‘wurgcontracten’ die supermarktketens uitbaters willen opleggen. “Maar een West-Vlaamse consument is anders dan een Limburgse”, klinkt het. Dit verandert er. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt