Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

Nieuws
Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk, maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land. Op Schiphol moesten donderdagochtend diverse vluchten naar Frankrijk worden geannuleerd.
anp
donderdag 25 april 2024 om 08:20 aangepast 09:40
Afbeelding
beeld anp

Ryanair waarschuwt dat het meer dan driehonderd vluchten moet annuleren als gevolg van de acties. Eerder leek het erop dat de luchtverkeersleiders de staking zouden afblazen. Met de belangrijkste vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA was woensdag een overeenkomst over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden bereikt. Het akkoord kwam echter te laat om verstoringen van het luchtverkeer te voorkomen, omdat de onderhandelingen met andere vakbonden nog niet waren afgerond.

Luchtvaartmaatschappijen vrezen dat de stakingen van de luchtverkeersleiding een risico vormen voor de Olympische Spelen in Parijs als ze er niet uitkomen met vakbonden. Tijdens de Spelen zullen naar verwachting meer dan een miljoen reizigers van en naar Parijs vliegen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

Afbeelding

Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

Afbeelding

Blinken: Hamas enige obstakel voor staakt-het-vuren in Gaza

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is Hamas nog het enige obstakel voor een staakt-het-vuren in Gaza. Dat zei hij vrijdag tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Arizona, voorafgaand aan de geplande aankomst van een Hamas-delegatie in..

Afbeelding

Grote brand bij bedrijf Oss nog steeds niet geblust na 24 uur

De grote brand bij distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na 24 uur nog steeds niet onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer is er al sinds vrijdagochtend 04.30 uur aan het blussen.

Afbeelding

Indonesië gaat 10.000 mensen permanent verhuizen om vulkaan

Indonesië gaat circa 10.000 inwoners van het vulkaaneiland Ruang permanent verhuizen. De reden is dat er zorgen bestaan over nog meer uitbarstingen in de nabije toekomst, nadat de zeer actieve vulkaan recent al de nodige schade aanrichtte.

Afbeelding

Meer aandacht voor veiligheid tijdens dodenherdenking

In heel Nederland zijn zaterdag bijeenkomsten en plechtigheden in verband met dodenherdenking. Om 20.00 uur is het twee minuten stil om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.