dinsdag 23 april 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Aanvoerder John John Domen steekt de beker in de lucht. PhN

Hockey

Waterloo eerste Belgische club die Euro League wint

Waterloo Ducks heeft als eerste Belgische team ooit de Euro Hockey League (EHL) gewonnen. In Eindhoven klopten ze het Duitse Rot Weiss Keulen met 4-0.

Het was nog maar de tweede keer dat een Belgisch team het tot de finale schopte. Brasschaat Dragons ging de Ducks in 2013 voor, maar verloor toen de finale van het Nederlandse Bloemendaal. De Ducks hadden in Eindhoven telkens schoot-outs nodig om na een 1-1 door te stoten: eerst tegen het Engelse Surbiton (4-2 na shoot-outs), dan tegen Dragons (3-2) en zondag in de halve finale tegen Mannheim (3-1 na shoot-outs). Maar van shoot-outs hoef je geen schrik te hebben als je Vincent Vanasch in je doel heb staan. In al die shoot-outs werd The Wall slechts vijf keer gesloopt.

In de finale kwam het helemaal niet tot shoot-outs. Het was de 19-jarige William Ghislain die in het derde kwart de score opende. “Ik kan dit echt niet geloven”, stamelde Ghislain na de zege die in de slotminuten opliep tot 4-0. “Mijn club beste van Europa? Het is toch niet waar.” Even later werd de jeugdinternational ook nog uitgeroepen tot talent van het toernooi.

Beste verdedigers

“Dit is echt een teamprestatie”, stelde Vanasch, die eerder de EHL won met het Nederlandse Oranje-Zwart. “We weten dat het verdedigend bij ons goed zit. Naast de ervaren krachten lopen hier jonge gasten rond die ons alleen maar stimuleren om bij de les te blijven. We bleven een uur lang geconcentreerd spelen.”

“We hadden de fitste ploeg”, wist coach Xavier de Greve. “Keulen had duidelijk meer balbezit, viel meer aan en was technisch beter. Maar wij zijn taaie verdedigers.” (b) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws