Volkswagen Beetle verdwijnt en komt niet meer terug

Bekijk 6 foto's
Door: BV 18-09-2018

We schreven het in maart al: de Volkswagen Beetle zit op een dood spoor. Wanneer de huidige generatie uit productie gaat, zal men in Wolfsburg geen opvolger meer voorzien.

Volkswagen startte in 1998 met de productie van een retrogelijnde ‘New Beetle’ op het Golf-onderstel. Dus met de motor voorin in plaats van achterin. Van dat model verscheen in 2003 ook een cabriolet. In 2011 werd van die moderne interpretatie de tweede generatie geïntroduceerd. Zonder de toevoeging ‘New’, want dat zou maar eigenaardig geweest zijn.

Die laatste iteratie, eveneens verkrijgbaar als cabrio en als driedeurs, nadert inmiddels het einde van z’n productiecyclus. Volkswagen bevestigt inmiddels dat die volgend jaar uit productie gaat. Een opvolger is, zoals eerder al bevestigd, niet voorzien.

Final Edition

De Beetle zwaait af met de toepasselijk genaamde Final Edition. Die omvat specifieke koetswerkkleuren, een interieur met lederlook, specifieke sierlijsten en 17-duims lichtmetaal. Niet alles is esthetisch - ook de uitrusting is gespekt. Met automatische airco, sfeerlicht en keyless entry bijvoorbeeld.

Er is ook nog een upgrade op die uitvoering verkrijgbaar. Daarin worden de 17-duimers vervangen door velgen met een maatje meer, krijgt je Bi-Xenonkoplampen en een LED-achterlichten.

Geef commentaar
comments by Disqus