Direct naar artikelinhoud
Visafraude

De Wever blijft achter Francken staan: “Het is duidelijk, N-VA moet eraan”

Bart De Wever.Beeld Tim Dirven

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft achter voormalig staatssecretaris Theo Francken staan, die in het oog van de storm staat door vermeende fraude met humanitaire visa. De Wever is niet te spreken over de manier waarop de kritiek wordt geuit. “Sinds Marrakech is het duidelijk: N-VA moet eraan”, zegt hij aan VTM Nieuws.

“Het is het doel van andere partijen om ons uit evenwicht te brengen, om Theo electoraal een kopje kleiner te maken”, haalt hij uit. “De wellust druipt er gewoon af”, zegt De Wever. Voormalig staatssecretaris Theo Francken ligt onder vuur wegens vermeende visafraude onder zijn bewind. Een vertrouwenspersoon van het kabinet-Francken zou zich fors laten betalen hebben om migranten aan een humanitair visum te helpen.

Lees ook: Wat is de politieke toekomst van Theo Francken?

Voor de N-VA-voorzitter is de hoofdzaak vooral dat er mensen zijn gered van een gewisse dood. “In het Midden-Oosten was er een situatie bezig zoals we die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gekend. Dat we die mensen daar hebben weggehaald is een daad van absolute goedheid.”