AFP
Volledig scherm
© AFP

Voorlopig geen nieuwe landen in eurozone: "Niet voldaan aan vereisten"

De eurozone blijft vooralsnog bestaan uit negentien landen. Andere EU-lidstaten die de euro nu of later willen invoeren, voldoen niet aan de daarvoor gestelde vereisten. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd na uitgebreid onderzoek.

8 reacties

  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    België voldoet na 18 jaar ook niet aan twee van de 3 criteria en verdient daarom uit de euro te worden....ge zoudt onze pruts-politiekers zien panikeren....haha...
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Een vrijhandelszone met hun eigen munt. Dat Is wat armere europese landen nodig hebben. Met een afgewaardeerde lire koopt een italiaan een fiat met een euro een vw polo. En kijk er zijn meer jobs in italie bij fiat en de depreciatie vervangt de inflatie om staatsschulden te verkleinen. Maar dat is tegen de interesse van duitsland.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Ze voldeden niet aan de eisen. Ze waren duidelijk niet bereid om slaafs de EU-doctrine aan hun bevolking op te dringen. Vraag de Grieken, de Italianen, de Engelsen, de Welsh en de Cataloniërs hun bevindingen over de EU. Dat zal ook niet echt een overdonderend success zijn.
  • frank triolet

    6 jaar geleden
    En nu nog eruit
  • Bram Hens

    6 jaar geleden
    Zo zijn er al veel bij