Thibau Nys laat zich verrassen door explosieve Fransman, Carlos Rodriguez is eindwinnaar Ronde van Romandië

Godon aan het feest.© Getty Images

Dorian Godon (Decathlon AG2R La Mondiale Team) heeft zich zondag de beste getoond in de slotrit van de Ronde van Romandië (WorldTour). De eindzege is voor de Spanjaard Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 27-jarige Fransman haalde het na 150,8 km in en om Vernier (Genève) in een sprint met een omvangrijke groep voor de Italiaan Simone Consonni (Lidl-Trek) en de Nieuw-Zeelander Dion Smith (Intermarché-Wanty). Het is voor Godon zijn tweede ritzege in deze Ronde van Romandië, na de winst woensdag in de openingsrit in Fribourg. In de slotrit eindigden met Thibau Nys (zesde), Milan Menten (achtste) en Gianni Vermeersch (tiende) drie Belgen in de top tien. Nys had donderdag de tweede rit voor zijn rekening genomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het klassement veranderde er zondag niets meer. Rodriguez pakt de eindzege voor het duo van BORA-hansgrohe, de Rus Aleksandr Vlasov en de Duitser Florian Lipowitz. Met Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) eindigde een landgenoot op de vierde plaats. Rodriguez volgt op de erelijst in Zwitserland de Brit Adam Yates (UAE Team Emirates) op. Die kwam dit jaar niet verder dan een dertiende plaats.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen