Basketbal BNXT League: Filou Oostende - BA Limburg 112-60

Xander Pintelon uitblinker in monsterscore van Filou Oostende: “We willen in een zo goed mogelijke flow naar de play-offs”

Xander Pintelon dunkte de 112-60-eindstand op het bord.© Rudy Declerck

Oostende -

Met een eerste century van dit seizoen gaf Filou Oostende zaterdagavond zijn twintigste opeenvolgende BNXT-zege veel glans. De rood-gelen walsten over de Nederlandse Limburgers: 112-60. Zes thuisspelers tekenden dubbele cijfers aan.

Peter Rossel

“De jongens doen het heel goed”, glimlachte Jon Heath, eregast op zijn 72ste verjaardag, tijdens de rust. De drievoudige landskampioen met Sunair Oostende in de jaren ’80 had genoten van het vloeiende spel waarmee de rood-gelen vooral in een indrukwekkend tweede kwart (32-10-rush) naar een 65-34-rustscore stoomden. Ook in het vierde kwart overrompelden ze de opponenten. Op assist van Verstraete scoorde Bratanovic de century (100-54) met nog 4’39” op de klok. Verstraete verzorgde de vijftiger (109-58), Pintelon dunkte de 112-60-eindstand op het bord. De elf Oostendenaars in de matchselectie hadden allemaal hun aandeel in productie en reboundkracht.

Een knuffel van vriendin Anastasia voor Xander Pintelon.© Rudy Declerck

“Met heel veel energie en goed samenspel hebben we de bezoekers overklast. Ook maakten we plezier op het terrein”, merkte uitblinker Xander Pintelon (16 punten aan 81,8 %, 6 rebounds, 1 assist, 2 steals en 2 blocks) op. “Die kans van zoveel speelminuten greep ik met beide handen. Het was leuk om het tweede kwart uitsluitend met Belgen aan te vatten. En het lukte ook goed. We willen de komende wedstrijden onze leidersplaats bevestigen en in een zo goed mogelijke flow doorstoten naar de play-offs.”

“Ik ben ontroerd over de attitude en energie van mijn spelers”

Dario Gjergja

coach

“Ik ben ontroerd over de attitude en energie van mijn spelers”, reageerde coach Dario Gjergja. “De manier waarop de jongeren werken, maakt me trots. De oudere spelers steunen hen heel goed. Beide Amerikanen pasten zich zaterdag ook prima aan hun opdracht aan. Ze zorgden goed voor iedereen, zodat we de minuten knap konden verdelen. Iedereen zette zich maximaal in.”

Coach Dario Gjergia met BCO-legende Jon Heath.© Rudy Declerck

Niet hoogste score, wel ruimste verschil

Oostende kwam in zijn 112-60-zege tegen BA Limburg drie puntjes tekort om zijn productierecord van de BNXT League te evenaren. Op 6 november 2022 won de kustploeg met 84-115 op Brussels. Op 9 januari 2022 zegevierde Oostende met 65-112 in Luik. Diezelfde maand, op 29 januari 2022, haalde BCO het met 111-91 tegen Antwerp Giants. Het verschil met 52 punten is wel het ruimste van de Oostendenaars in deze grensoverschrijdende competitie. Twee jaar geleden bedroeg de marge in Luik 47 punten. (rpo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus