Chef Florian Ceuppens aan de indrukwekkende Italiaanse houtoven.© kma

Bar Barmuda ideale chillplek om met verse pizza voor Rode Duivels te supporteren

Broechem, Ranst -

Goed nieuws voor de fans van zomerbars: Barmuda op domein De Moervelden in Broechem (Ranst) is weer open. Het overdekt gedeelte is veel groter geworden, zonder aan gezelligheid in te boeten. Fans van pizza’s en croques focaccia worden op hun wenken bediend door chef Florian Ceuppens, die de beschikking heeft over een geweldige Italiaanse houtoven.

Na een positieve evaluatie vorig jaar heeft de gemeente Ranst de concessie verlengd. Er was ook weinig aan te merken op de uitbating vorige zomer. Iedereen was enthousiast.

Maxim Ceuppens, Michael Martens, Michael Contaming en Geert Corsmit hebben hun schouders onder zomerbar Barmuda 2.0. gezet. Ze blijft open tot 15 september. De ingang is nu aan de zijkant. Bezoekers treden de zomerbar binnen door een houten staketsel dat bijna een kunstwerk op zich is.

De fleurige bar staat nu helemaal op het grasveld gericht en is zonnig met bloemen versierd. Het overdekt gedeelte is een pak groter, na de natte zomer vorig jaar. Onder het afdak staan tafels van dikke boomschijven.

Ook de Pompatata’s, de lokale aardappelsnacks uit Oelegem, keren terug. Er komen weer optredens, een marktje, yoga en – niet onbelangrijk – het EK voetbal van 14 juni tot 10 juli wordt op groot scherm uitgezonden. 

Chef Florian Ceuppens in actie.© kma

Dé grootste verandering is dat de initiatiefnemers niet meer via wisselende foodtrucks werken, maar zelf een grote Italiaanse houtoven lieten aanrukken. Florian Ceuppens, die al veel ervaring tankte als chef aan huis, bakt hier verse pizza’s en croques focaccia. “Ik ga ook thema-avonden doen”, vertelt hij. Zijn team is er klaar voor. Verder zijn er ook ijsjes, nacho’s, olijven en andere snacks.

De fleurige bar.© kma

Zelfs als het druppelt is er geen excuus om thuis te blijven, want het zag er bij de opening vrijdag allemaal fantastisch uit. Achteraan ligt dezelfde grasweide als vorige zomer met springkastelen, een speelparkje, strandstoeltjes en chillzitzakken.

www.barmuda.be

(kma)

Mooie boomstamtafels van een heel dikke boomschijf. De hippe stoeltjes zijn van Ordal.© kma

De unieke ingang.© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners