Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

Nieuws
Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner. De demonstranten scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:10 aangepast 08:35
Afbeelding
beeld anp

De Amerikaanse president Joe Biden, een van de aanwezigen bij het diner, ontweek de protesten aan de voorkant door via de achterzijde het pand te betreden. Hij werd daar opgewacht door een kleinere groep demonstranten, die opriepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Biden stak tijdens zijn speech later op de avond de draak met zijn eigen leeftijd en maakte rivaal Donald Trump bij de komende presidentsverkiezingen belachelijk. "Ja, leeftijd is een probleem. Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een 6-jarige", grapte hij. "Leeftijd is het enige dat we gemeen hebben. Mijn vicepresident steunt me."

De president voorzag de pers van advies en riep hen "oprecht" op geen partij te kiezen. "Ik vraag jullie de ernst van het moment in te zien." Journalisten moeten zich in zijn ogen niet laten leiden door bijzaken die de politiek zijn gaan domineren. "Concentreer je op wat echt op het spel staat."

Sinds 2022 wordt het evenement, dat al honderd jaar bestaat, weer jaarlijks gehouden. Voormalig president Donald Trump liet het diner vanaf 2016 telkens aan zich voorbijgaan en daarna werd het Correspondents' Dinner meermaals door corona afgelast.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden aangekomen in Frankrijk voor meerdaags bezoek

De Amerikaanse president Joe Biden is woensdagochtend in Frankrijk gearriveerd. Hij is donderdag bij de herdenking van D-day en heeft tijdens zijn meerdaagse bezoek ontmoetingen met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en Volodymyr Zelensky, de president van Oekraï..

Afbeelding

Explosie in Rotterdam-Noord, baby in huis

In een Rotterdamse woning waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsvond, was een baby aanwezig. Een politiewoordvoerster bevestigt berichtgeving hierover van Rijnmond. Waar wie was ten tijde van de explosie, weet zij niet.

Afbeelding

Gemeente-politicus AfD in Mannheim gestoken door aanvaller

Een kandidaat voor de gemeenteraad van Mannheim van de radicaal-rechtse partij AfD is met een mes gestoken en gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar is volgens plaatselijke media niet in levensgevaar.

Afbeelding

NXP bouwt samen met Taiwanees bedrijf chipfabriek in Singapore

De Eindhovense chipfabrikant NXP gaat samen met het Taiwanees bedrijf Vanguard voor 7,8 miljard dollar een chipfabriek in Singapore bouwen. De fabriek moet in 2027 operationeel zijn.

Afbeelding

Amsterdammer (27) aangehouden voor steekpartij bij ziekenhuis

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het neersteken van een 24-jarige Amsterdammer. Het steekincident was in september bij het Amsterdamse ziekenhuis OLVG West, enkele uren na een vechtpartij op een festival waarbij zowel de verdachte als het sl..

Afbeelding

Oekraïne verwelkomt komst vicepresident VS naar vredesconferentie

Oekraïne verwelkomt de komst van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris naar de vredesconferentie voor Oekraïne. Het land uitte eerder zijn teleurstelling toen president Joe Biden niet naar de bijeenkomst in Zwitserland leek te komen.