Nederlandse en Belgische agenten gaan samen op pad

De politie regio Turnhout gaat intenser samenwerken met de politie van het Nederlandse district De Baronie. Vrijdag is de eerste gezamenlijke patrouille gepland in het grensgebied.

ram

Het gaat om een proefproject waarbij eens per maand een Belgische en een Nederlandse agent samen met de auto op pad gaan in het grensgebied. Aan Belgische kant richten de agenten zich op Turnhout, Baarle-Hertog en deelgemeente Zondereigen. De Nederlandse agent heeft volledige bevoegdheid in Nederland, de Belgische collega zorgt voor ondersteuning. In België is het andersom.

De proef staat los van de reguliere patrouilles die de beide korpsen in hun eigen werkgebied doen. Het project moet leiden tot meer informatie-uitwisseling en meer efficiëntie. Het werkgebied wordt vergroot omdat de grens geen belemmering meer is om politietaken uit te voeren. De eerste resultaten worden na Nieuwjaar geëvalueerd.

“Criminaliteit houdt niet op bij de grens”, zegt burgemeester Marjon De Hoon-Veelenturf van Baarle-Nassau. “Ik ben ervan overtuigd dat we dat ook beter kunnen bestrijden met deze proef.” De politiekorpsen blijven meerdere keren per jaar ook gezamenlijke controleacties houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER