© AP

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

wver
Bron: BELGA

In een livestream demonstreerde OpenAI maandag onder meer hoe de nieuwe versie van de chatbot kan helpen een wiskundige vergelijking op te lossen. ChatGPT sprak vloeiend en levendig als een mens. Ook een live demonstratie waarbij ChatGPT enkele zinnen vertaalde tussen Italiaans en Engels verliep vlot. Alle interacties werden geïnitieerd met de zin “Hé, ChatGPT”. 

Technologiedirecteur Mira Murati van OpernAI benadrukte dat het nieuwe GPT-4o-model ook beschikbaar zal zijn voor gratis gebruikers. Tot nu toe had het bedrijf de neiging om de meer geavanceerde functies in een betaalde abonnementsformule te stoppen.

De timing van de presentatie is interessant want dinsdag houdt Google zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, waarop aankondigingen worden verwacht over nieuwe functies met artificiële intelligentie. Een paar maanden geleden liet Google al zien hoe zijn AI-software Gemini gesproken en visuele informatie kan verwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer