Hoe kan dit: trein tussen Bilzen en Diepenbeek rijdt op volle snelheid… met deuren open

De IC trein van Tongeren naar Gent die vanochtend om 7u49 vertrok in Bilzen, heeft het volledige traject tussen Bilzen en Diepenbeek afgelegd met de deuren open. Een afstand van ongeveer 6 kilometer. De deuren gingen een vijftal keer open en dicht maar uiteindelijk zou de trein gewoon vertrokken zijn met een openstaande deur.

mal

Op de beelden die door een passagier gemaakt werden, is duidelijk te zien dat de trein op volle snelheid met de deuren open aan het rijden is. “In het station van Bilzen heeft men een keertje of vijf geprobeerd de deuren te sluiten maar het lukte niet. De trein is dan maar vertrokken met openstaande deuren.” klinkt het.

Een van de passagiers heeft dadelijk melding gemaakt bij de NMBS. “Volgens de NMBS zijn er wel vaker problemen met die trein, het is al een ouder toestel. Maar wanneer gaat men hier iets aan doen? Uiteindelijk is dit een zeer gevaarlijke situatie.”

De NMBS beweert echter wel dat de trein vertrokken is met gesloten deuren en laat weten dat ze de zaak verder gaan onderzoeken.

In het station van Diepenbeek werd de treindeur volledig vergrendeld.