© AFP

Enkeloperatie maakt vroegtijdig einde aan seizoen zwemster Alisée Pisane: “Gescheurd ligament, operatie noodzakelijk...”

Het seizoen van Alisée Pisane zit erop. De 21-jarige zwemster liet maandag via sociale media weten dat ze een enkeloperatie heeft moeten ondergaan. Hierdoor zal ze dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Bron: BELGA

“Einde seizoen voor mij. De verstuiking waar ik last van had tijdens het BK bleek erger dan gedacht. Gescheurd ligament, operatie noodzakelijk... De ingreep is goed verlopen, nu tijd voor rust, herstel en examens”, schreef Pisane. De zwemster, in december nog vierde op de 1.500 meter op het EK in klein bad, is van plan sterker terug te komen. Doel is nu kwalificatie voor de Spelen van Los Angeles binnen vier jaar.

Alisée Pisane is Belgisch recordhoudster op de 800 meter vrij (8:32.52) en 1.500 meter vrij (16:22.18). Op beide afstanden wist ze zich te kwalificeren voor het EK zwemmen van komende juni in Belgrado. Daar wilde ze zich plaatsen voor de Spelen van Parijs. Op het WK zwemmen afgelopen februari in Doha strandde ze in de reeksen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer