Zware brand in voedingswinkel in onder appartementsgebouw in Turnhout: 17 mensen naar ziekenhuis gebracht

Turnhout / -

In de Korte Gasthuisstraat in Turnhout heeft een zware brand gewoed in een voedingswinkel onder een appartementengebouw. De brand werd rond 3.30 uur opgemerkt, maar toen was hij al een tijdje bezig. Het gaat om een Poolse voedingswinkel. Het vuur zou achterin de zaak ontstaan zijn.

Hans Otten

Het vuur ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Boven en naast de zaak bevinden zich acht appartementen. Enkele bewoners geraakten op eigen kracht buiten, de anderen moesten door de brandweer geëvacueerd worden.

“Dat verliep heel moeizaam omdat er aan de straatkant vooraan geen terrassen zijn”, zegt bevelvoerder Marc Van Mechelen van brandweerzone Taxandria. “Die zijn er wel aan de achterzijde, maar waren heel moeilijk bereikbaar. Met onze ladderwagen konden we er bijna niet bij, we hebben gewone ladders moeten gebruiken.”

Uiteindelijk zijn zeventien mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Gelukkig waren die er niet erg aan toe, de meesten hadden rook ingeademd. Het gaat vooral om een preventieve maatregel. Andere bewoners werden opgevangen in een hotel in de buurt.” Er zijn ook twee hondjes door de brandweer gered. De winkel is volledig verloren. Acht appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar, maar mogelijk worden enkele na controle weer vrijgegeven. De woonsten boven de zaak zijn te zwaar beschadigd om nog bewoonbaar te zijn.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen