Ierland

Belgische studente overleden in Ierland na val van Cliffs of Moher: “Een tragisch ongeval”

Een Belgische vrouw is zaterdagnamiddag om het leven gekomen nadat ze van een klif is gevallen in Ierland. Het gaat om een studente uit Lier die in Schotland studeerde.

sgg

De Erasmusstudente van de KU Leuven studeerde aan een universiteit in het Schotse Edinburgh, maar was met drie studiegenoten op vakantie in Ierland. Het viertal hield afgelopen zaterdag onder meer halt bij de Cliffs of Moher, een toeristische trekpleister in het westen van Ierland. Op het hoogste punt is er een hoogteverschil van 214 meter.

De studente Wijsbegeerte zou haar evenwicht verloren hebben aan de rand van de klif, waarna ze naar beneden is gevallen. Haar medestudenten sloegen meteen alarm. De reddingsdiensten startten een grote zoekactie en haar lichaam werd al snel gevonden in het water.

“Het lichaam werd uit het water gehaald door de reddingsdiensten”, vertelt een woordvoerster van de Gardaí, de Ierse politie, aan het Nieuwsblad. “Er zal nog een autopsie plaatsvinden. Alles wijst op een tragisch ongeval. Van kwaad opzet is geen sprake.”

Buitenlandse Zaken bevestigde gisteren het overlijden van onze landgenote. De KU Leuven vangt studenten op die er nood aan hebben. “Zij kunnen terecht bij de dienst studentenvoorzieningen”, zo klinkt het.

Niet eerste keer

De Cliffs of Moher zijn een gekende trekpleister in de regio. Op het hoogste punt is er een hoogteverschil van 214 meter. Op de plek waar de jonge vrouw om het leven kwam, zijn de kliffen zo’n 120 meter hoog. Er staan borden die je waarschuwen dat je moet opletten.

Het is ook niet het eerste dodelijk ongeval in de regio. In januari 2019 viel een 26-jarige Indiër naar beneden toen hij een selfie wilde nemen. In juni 2007 stierf een Hongaarse twintiger tijdens zijn uitstap in de Cliffs of Moher. Hij was samen met vrienden foto’s aan het nemen.