VIDEO. Dimitri Van den Bergh met magistrale finish naar tweede ronde Austrian Darts Open

Een op twee voor de Belgen op de eerste dag van Austrian Darts Open, de vijfde manche van de European Tour. Dimitri Van den Bergh plaatste zich op prachtige wijze voor de tweede ronde, Mike De Decker verloor na een thriller.

Vincent Van Genechten

De Decker moest eerst aan de bak in Graz. The Real Deal trof met Raymond van Barneveld een zware dobber want de vijfvoudige wereldkampioen staat dit jaar goed te darten. En ‘Barny’ liep in geen tijd 3-0 uit tegen een minder scorende De Decker. Onze landgenoot rechtte echter de rug en kwam terug op gelijke hoogte en zelfs 3-4 voor omdat Van Barneveld dubbels ging missen.

De Nederlander kwam vervolgens 5-4 voor. Hij ging door de worp van De Decker met een magistrale 136 finish. The Real Deal brak echter snel terug en dwong zo een decider af, op eigen worp. Van Barneveld was echter scorend beter in de beslissende leg. De Decker zette zich nog wel op een potentiële 120 finish, maar ‘Barny’ knalde 96 van het bord voor 6-5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Decker boekt zo weinig winst met zijn kwalificaties voor de European Tour. Tot nu toe was hij er op vier van de vijf manches bij, een indrukwekkende aantal want niemand doet beter. In Wieze haalde hij de 1/8ste finales, maar daarna ging De Decker er telkens in de eerste ronde uit. Zijn doel van dit jaar - de World Cup halen - blijft zo een verre droom aangezien zijn achterstand op Kim Huybrechts nog steeds 20.000 pond bedraagt.

Van den Bergh was aan zet in de volgende wedstrijd. The DreamMaker kreeg nog maar eens Gabriel Clemens tegenover zich en kwam meteen 0-2 achter na een mindere leg op eigen worp. Van den Bergh herstelde de schade echter snel met een 78 finish, waarna de partij gelijk bleef opgaan tot de beslissende leg. Daarin mocht The German Giant beginnen en Clemens leek ook de eerste matchpijlen te gaan krijgen toen hij 57 liet staan. Van den Bergh moest echter 152 van het bord knallen om te winnen… en deed dat in stijl: 6-5. Zaterdag treft hij Josh Rock.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts