Christophe zat in het team van coach Laura Tesoro
Foto: VTM

Christophe Verholle uit Roeselare wint 'The voice van Vlaanderen'

Christophe Verholle uit Roeselare is de winnaar van het VTM-programma 'The voice van Vlaanderen'. De 43-jarige West-Vlaming won de talentenjacht na televoting. Verholle werkt op het schoolsecretariaat van het MSKA in Roeselare en is in zijn vrije tijd zanger van een rockband.

15 weken lang streden zangers en zangeressen uit Vlaanderen om de titel “The voice van Vlaanderen”. En na een reeks van blind auditions, battles en live shows is Christophe Verholle verkozen tot winnaar van het 9e seizoen van het VTM-programma.

Het waren de kijkers van VTM die Verholle via televoting tot winnaar uitriepen. De zanger nam het afgelopen avond op tegen 3 andere finalisten, die overbleven na de wekenlange strijd: Kobe Simoens uit Scheldewindeke, Lucas Geldof uit Oostkamp en Laurens Maes uit Gent. 

Duel

Op het einde van de finale-uitzending bleven alleen nog Christophe en Kobe over. Die laatste was met zijn Joe Cocker-stem al wekenlang een favoriet om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk trok de sympathieke Christophe aan het langste eind.

Bekijk: Christophe besloot de finale-uitzending door ‘I don't wanna be’ van Gavin DeGraw te zingen.

Tijdens het programma werd Christophe gecoacht door zangeres Laura Tesoro, die 10 jaar geleden zelf deelnam aan de tv-talentenjacht.

Geldprijs

De winnaar van de 'The voice van Vlaanderen' strijkt niet alleen de eer op, maar ook een geldprijs van 25.000 euro. Wat Verholle hiermee gaat doen, kon hij tijdens de uitzending nog niet zeggen, maar het zou alleszins iets met muziek zijn, zo zei hij.

Voor hij deelnam aan The Voice was Christophe Verholle al actief als zanger-gitarist in de rockband BLAIN. De 43-jarige Verholle is vader van twee dochters en werkt op het schoolsecretariaat van het MSKA in zijn thuisstad Roeselare.

Meest gelezen