De rechtbank in Turnhout veroordeelde een hardleerse fietsendief.© Bart Van den Langenbergh

Dakloze drugsgebruiker steelt fietsen en driewieler: 18 maanden cel

Turnhout/Oud-Turnhout -

Een 42-jarige dakloze man en drugsgebruiker uit Turnhout is door de rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden. Hij maakte zich in Turnhout en Oud-Turnhout schuldig aan de diefstal van fietsen en een driewieler van een mindervalide man.

B.J. (42) uit Turnhout maakte in de nacht van 13 november 2022 in Oud-Turnhout twee opladers van elektrische fietsen buit. Dezelfde nacht ging hij in Oud-Turnhout aan de haal met een elektrische driewieler van een 66-jarige man. In de voormiddag na de diefstallen werd de man met een step opgemerkt op het wandelpad naast de Noord-Brabantlaan in Turnhout, in de onmiddellijke omgeving waar de driewieler en de opladers ook werden aangetroffen. Volgens de rechter gedroeg hij zich vreemd en probeerde hij de ’s nachts achtergelaten spullen te recupereren.

De man is ook schuldig bevonden aan de diefstal van fietsen in Turnhout op 10 mei en 30 november 2023. Op 13 maart van dit jaar werd hij dan weer op heterdaad betrapt in een garagebox aan de Graatakker in Turnhout. Hij had de poort geforceerd en verbleef daar ook. De man was in het bezit van de fiets die op 30 november vorig jaar was gestolen in Turnhout.

“De man is dakloos, drugsgebruiker en onderhoudt zijn verslaving door fietsdiefstallen te plegen”, oordeelde de rechter. “Hij is al drie keer in twee jaar tijd veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar hij blijft hardnekkig nieuwe feiten plegen. De man herpakt zich niet.”

De rechtbank veroordeelde B.J. tot een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden. De veertiger was sinds half maart aangehouden en moet van de rechter nog in de cel blijven. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout