Metro rijdt weer in Brussel maar metrostation IJzer blijft gesloten nadat stukken plafond op sporen vielen

Er rijden opnieuw metro’s op de lijnen 2 en 6 in Brussel. Het verkeer werd donderdagnamiddag onderbroken nadat in het station IJzer brokstukken van het plafond zijn gevallen. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

tg

Metrostation IJzer is gelegen onder de Kleine Ring van Brussel in het centrum van Brussel. Ter hoogte van het metrostation zijn bovengronds werken aan de gang en in het station zijn brokstukken losgekomen van het plafond en op de metrosporen gevallen, zegt Guy Sablon van de MIVB.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de werken aan de Leopold II-tunnel, die momenteel wordt gerenoveerd, wordt gebruikgemaakt van breekhamers. “Door de trillingen zijn brokstukken losgekomen en op de sporen gevallen”, bevestigt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Daarop zijn zowel de werken als het metroverkeer stilgelegd.

Experts oordeelden intussen dat het metroverkeer weer veilig kan passeren. Maar het metrostation zelf blijft voorlopig dicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen