Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Robert Pattinson in de film 'Cosmopolis'.Beeld EPA

Een gevarieerd tv-aanbod vanavond: Canvas zendt vanavond twee interessante documentaires uit, de Nederlandse openbare omroep toont een Britse thrillerserie en de Belgische commerciële zenders gaan voor twee Amerikaanse films. En dan is er nog voetbal, uiteraard.

Look Who's Talking

Mollie is een accountant die stiekem een verhouding heeft met Albert, een van haar grootste klanten. Wanneer ze zwanger van hem raakt, gaat Albert ervandoor. Mollie besluit het kind alleen ter wereld te brengen en later een goede en tevens welgestelde vader te zoeken. De kandidaat-vader bij uitstek is James, de taxichauffeur die Mollie door de New Yorkse straten naar de kraamkliniek bracht.

Eerste en met voorsprong beste film uit de Look Who's Talking-reeks waarin John Travolta voor zijn comeback de komische toer opging en Bruce Willis de zoetgevooisde stem van baby Mikey voor zijn rekening nam.

Om 20.35 uur op Zes.

Cosmopolis

New York in de nabije toekomst. Tijdens een limousinerit door de stad ziet Eric Packer, een stinkend rijke en volslagen immorele beursmakelaar, zijn fortuin elke seconde kleiner worden als gevolg van een gewaagde gok. De paranoia slaat toe en overal ziet Eric aanwijzingen dat iemand het op zijn leven gemunt heeft.

Absurd drama van de hand van David Cronenberg dat gebaseerd is op de gelijknamige besteller van Don DeLillo, die het verhaal van Ulysses een postmoderne en absurdistische draai geeft. Robert Pattinson speelt de hoofdrol van Eric Parker, een financieel wonderkind.

Om 20.50 uur op CAZ.

Born to Kill

Beklijvende nieuwe Britse thrillerserie, waarin je als kijker een blik krijgt in de donkere geest van een adolescente psychopaat. Overtuigende vertolking van Jack Rowan, die voor zijn rol een BAFTA-nominatie kreeg.

Om 21.05 uur op NPO 2.

Charles Lindbergh in Color

Op 21 mei 1927 slaagde de Amerikaan Charles Lindbergh erin om als eerste de Atlantische Oceaan over te steken met een vliegtuig. Wie was deze man?

Verhelderend portret van de omstreden Amerikaanse luchtvaartpionier Charles Lindbergh (1902-1974), die op 21 mei 1927 als eerste man de plas overstak met een vliegtuig. Bijna 30 jaar na zijn overlijden lekte uit dat Lindbergh een dubbelleven had geleid met drie vrouwen en zeven kinderen.

'Charles Lindbergh in Color' over de intrigerende persoonlijkheid van Charles Lindbergh.Beeld rv

Om 21.15 uur op Canvas.

Publiek geheim

'De meerpaal van de boten van de Red Star Line.' Op de kaai van Antwerpen staat een meerpaal met een bijzondere geschiedenis. Hier vertrokken tussen 1873 en 1935 duizenden Belgen met schepen van de rederij Red Star Line om hun geluk te gaan zoeken in het Beloofde Land, Amerika. Waarom waagden de Belgen aan boord zich aan de grote oversteek? Hoe bereidden ze zich voor? Hoe verliep de reis?

Canvas haalt deze zomer nog eens Publiek geheim van onder het stof vandaan, de historische docureeks uit 2010 waarin Sven Speybrouck de verborgen geschiedenis achter bijzondere plaatsen in België blootlegt. In deze eerste aflevering trekt hij naar de Antwerpse kade. Het museum sluit binnenkort overigens de deuren om enkele renovaties uit te voeren voor het vijfjarige jubileum.

Om 22.10 uur op Canvas.

Een volledig overzicht vindt u hier.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!