© rr.

Het ging zo ver dat Dimitri De Condé zich bemoeide: waarom ‘grootste talent van België’ Ilyes Bennane KRC Genk inruilde voor Anderlecht

Dertien jaar en hij laat al heel wat stof opwaaien. Ilyes Bennane trekt van KRC Genk naar Anderlecht en heeft daar zijn redenen voor.

Ludo Vandewalle

De jonge offensieve middenvelder uit het Waalse Verviers speelt al een tijdje niet meer voor KRC Genk, waar hij na reeds eerdere omzwervingen bij Eupen en Standard op zijn negende terechtkwam. Na vier jaar is hij daar dus ook vertrokken. KRC Genk, dat net als Anderlecht bekendstaat voor een uitstekende jeugdwerking, geeft uitleg.

“Het probleem zat in de entourage. De ouders bekritiseerden medespelers, ouders, de club, de trainers”

Dimitri De Condé

Sportief directeur KRC Genk

“Het probleem zat in de entourage”, aldus Dimitri De Condé, sportief directeur bij KRC Genk. “De ouders bekritiseerden medespelers, ouders, de club, de trainers.”

Volgens de Limburgers ging het op een bepaald moment zo ver dat De Condé het dossier zelf naar zich toetrok. Hij ging met de entourage rond de tafel zitten.

“Maar ook toen kwam geen beterschap”, aldus de sportief directeur. “Dan hebben we in overleg met de jeugd de stekker eruit getrokken. De waarden en normen waar onze club voor staat en onze manier van werken was helaas niet meer verzoenbaar met de verwachtingen van de entourage van Ilyes. Er zijn weinig spelers waar we als club zoveel tijd en energie hebben in gestoken als Ilyes, maar op het einde van de dag staat bij KRC Genk niemand boven de club. Op een bepaald moment moet je de lijn trekken en zeggen tot hier en niet verder.”

(lees meer onder de foto)

LEES OOK. Anderlecht strikt “het grootste talent van België”: Ilyes Bennane verlaat de jeugd van Genk en trekt naar paars-wit

Sportief Dimitri De Condé bemoeide zich ook al met met de zaak-Bennane© Dick Demey

Ook Club Brugge

Bij Club Brugge, dat ook interesse toonde in het grote talent, wordt eenzelfde verhaal verteld. Buitensporige (sportieve) garanties. Bij Anderlecht beweert men dan weer dat er in de gesprekken van buitensporige eisen geen sprake was. Hij zal er volgend seizoen bij de U15 spelen, één categorie hoger dan waar hij normaal zou spelen. In Genk speelde hij twee categorieën hoger en hij werd in februari zelfs al opgeroepen voor de Belgische nationale U15-selectie. Zijn roots liggen echter in Marokko en vorige maand speelde hij ook al twee oefeninterlands met de Marokkaanse U15.

Het is dus een welles-niets spelletje en de toekomst zal uitwijzen of dit grote talent – ook buitenlandse clubs als Ajax, Leverkusen en Lille toonden interesse – al dan niet ten onder zal gaan aan een te veeleisende entourage.

LEES OOK. Een incident in zijn laatste match was de druppel: waarom “grootste talent van België” Ilyes Bennane (13) plots zonder club zit

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL