© bfs

Kleuterjuf Silke sterft na frontale crash: “Haar dood een plaats kunnen geven, zal nog jaren duren”

De 25-jarige vrouw uit Beveren die zondag levensgevaarlijk gewond raakte bij een verkeersongeval in de Gentstraat in Belsele, is maandagochtend overleden. Silke Burm was kleuterjuf en één van de stuwende krachten achter de Wase scoutswerking. “Haar dood een plaats kunnen geven, zal nog jaren duren.”

bert foubert

Het ongeval gebeurde zondag om 14.30u in de Gentstraat, een landelijke verbindingsweg tussen Belsele en Sint-Pauwels. Kleuterjuf Silke Burm (25) uit Beveren zat naast haar vriend op de passagierszetel van een Peugeot toen die in onduidelijke omstandigheden op het andere rijvak terechtkwam. Daar reed de auto frontaal in op een Toyota van een koppel uit Hamme dat uit de andere richting kwam.

De klap was bijzonder zwaar. Silke Burm werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zou ze de volgende ochtend om 2u aan haar verwondingen bezwijken.

© bfs

Haar vriend (28) uit Waasmunster, die als bestuurder naast haar zat, kwam er met lichte verwondingen van af.

De 74-jarige bestuurster van de Toyota liep zware verwondingen op, maar was niet in levensgevaar. Haar 77-jarige echtgenoot werd gewond.

Onduidelijkheid

De omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren, worden nog altijd onderzocht. Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat de staat van het wegdek of andere externe factoren geen rol hebben gespeeld. Geen van beide bestuurders reed onder invloed.

“Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken”, zegt woordvoerster Eva Brantegem van het parket Oost-Vlaanderen. “Die heeft een aantal vaststellingen gedaan, maar er zijn nog veel onduidelijkheden. We moeten het verhoor van een aantal mensen nog afwachten om te weten wat er precies gebeurd is. Op dit moment is dat nog niet 100% duidelijk.”

Silke Burm werkte als kleuterjuf en was actief in enkele Sint-Niklase scholen. Ze was ook één van de stuwende krachten binnen de Wase scoutswerking. Daar was ze onder meer gouwcommissaris.

“Het nieuws van haar dood is een enorme slag voor ons allemaal”, zegt Joris Bril, voorzitter van Gouw Waas. Hij is zwaar onder de indruk. “We zijn bij de scouts nog volop bezig met het te verwerken. Op dit moment schieten woorden te kort. Er wacht ons een heel moeilijke periode. De dood van Silke een plaats kunnen geven, zal nog jaren duren.”

© bfs