Tanguy Ottomer, Collete Van Remortel en Hans Otten.© Jan Van der Perre

U Eat & Sleep start met nieuwe chef en gaat ‘ontdekkingstocht’ aanbieden: “De beleving kon nog een stapje hoger”

Antwerpen -

Heel wat schoon volk is deze week afgezakt naar U Eat & Sleep op het Eilandje in Antwerpen, een restaurant en boetiekhotel van Collete Van Remortel en Hans Otten. Met Reda Hamite is er een nieuwe chef en het concept ‘U Discover’ werd er voorgesteld.

De BV’s waren bij de voorstelling niet op één hand te tellen: Pascale Naessens, Paul Jambers, Véronique De Kock, Lesley-Anne Poppe, Wout Bru, Wouter Torfs, enzovoort. Ze waren er op uitnodiging van Collete Van Remortel en Hans Otten, die er een culinaire en culturele ontdekkingstocht presenteerden: U Discover.

Collete Van Remortel, Véronique De Kock, Wout Bru en Natassia Van Kerkvoorde.© Jan Van der Perre

“De beleving kon nog een stapje hoger. Ik heb ’t Eilandje de voorbije tien jaar in mijn armen gesloten en ik vind dat deze omgeving het verdient om in de kijker gezet te worden. De rijke geschiedenis heeft heel wat onbekende of onvertelde verhalen. Er is niet alleen het MAS, maar onder andere ook Felix Pakhuis, Napoleondok, Havenhuis en Red Star Line”, vertelt medezaakvoerder en mediafiguur Hans Otten.

Paul Jambers en Pascale Naessens.© Jan Van der Perre

Met als centrale punt het historische pand van U Eat & Sleep is er een ontdekkingstocht uitgestippeld door meester-verteller en gids Tanguy Ottomer. “Je kan hem zelf als gids boeken of het traject op eigen houtje bezoeken. We bieden ook belevingen aan zoals aperitieven op het water of varen naast de kolossale containerschepen. We werken daarvoor samen met een gevarieerd aanbod aan partners. Bezoekers genieten van een mooie korting en kunnen zelf accenten leggen voor een grote of kleine beleving”, zegt Otten.

Tanguy Ottomer en Lesley-Anne Poppe.© Jan Van der Perre

Er is ook een nieuwe chef aan boord: Reda Hamite. Hij werkte al bij onder meer Nuance. “Zijn stijl is een beetje zoals onze visie. En bij uitbreiding zelfs zoals het Eilandje. Hij begint vanuit een royale Franse keuken en doet er zijn eigenzinnige ding mee. Zo creëert hij pure juweeltjes die regionale elementen en wereldse toetsen samenbrengen. Het verhaal klopt gewoon”, zegt Hans Otten. Op de kaart staan combinaties zoals zeebaars met doperwt of lam met wortel, wilde look en pommes fondant. (bepr)

Chef Reda Hamite.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER