VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

Nieuws
Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. Dat de laatste onderhandelingsronde niet succesvol was, is ‘zeer betreurenswaardig’, zei veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis John Kirby vrijdag.
anp
zaterdag 11 mei 2024 om 07:06
Afbeelding
beeld anp

De bijeenkomsten zijn voorlopig beëindigd, de gesprekken zitten in een impasse. Er worden echter pogingen ondernomen om beide partijen ervan te overtuigen de besprekingen voort te zetten. ‘Wij geloven nog steeds dat een overeenkomst mogelijk is’, aldus Kirby.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal citeerde Egyptische functionarissen die zeiden dat de onderhandelaars van plan zijn de gesprekken begin volgende week in Caïro of de Qatarese hoofdstad Doha te hervatten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

KLM vindt nachtstop luidste vliegtuigen Schiphol 'schadelijk'

Het weren van de luidste vliegtuigen op Schiphol 's nachts is 'schadelijk en niet proportioneel', vindt luchtvaartmaatschappij KLM, waar ook Transavia onder valt.

Afbeelding

Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ

Israël moet Rafah bezetten en de militaire druk verder opdrijven als reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat zei de ultrarechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, meldt de Israëlische nieuwszender N12.

Afbeelding

Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd.

Afbeelding

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

Afbeelding

Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inf..

Afbeelding

Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

Israël moet van het Internationaal Gerechtshof het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen.