Aalst Carnaval wordt stilaan BV-parade: na Kampioenen nu ook bekend MNM-duo in de stoet

© NmnM

Na Jani in 2017 stelen nu MNM-dj's Peter Van de Veire en Julie Van den Steen de show tijdens Aalst carnaval. Net als ‘De Kampioenen’ doen ze mee met de stoet. AKV Oeverboeft, dat zijn wagen bouwt rond het thema ‘carnavalsradio's’, neemt Peter en Julie mee op sleeptouw.

Leen De Smedt

Zijn eerste en voorlopig enige ervaring met Aalst carnaval dateert van ruim twaalf jaar geleden, maar Peter Van de Veire is het nog niet vergeten: “Het was tijdens de voil jeanettenstoet waarnaar ik op aanraden van Aalsterse collega's naartoe was gegaan”, vertelt Van de Veire. “Mijn dochter heeft daar een half trauma aan overgehouden toen ze in het Rozemarijnstraatje werd aangesproken door dronken mannen op hoge hakken, maar ik vond het heel indrukwekkend en een feestelijke bedoening. Dit jaar wilden we met MNM Aalst carnaval echt eens in de kijker zetten. Het is tenslotte Unesco-werelderfgoed en het leeft enorm bij de mensen.”

Top secret

De radiozender zocht en vond een partner in de Aalsterse carnavalsgroep Oeverboeft, die zowel Van de Veire als zijn sidekick Julie Van den Steen, afkomstig uit Lebbeke, mee op sleeptouw neemt. “Ze gaan meedansen op onze wagen”, legt Wim De Wolf van Oeverboeft uit. “Peter droomde er blijkbaar al lang van om eens mee te doen met carnaval, en hun aanwezigheid past uitstekend bij ons thema: de carnavalszenders Ajoin Music en Oilsjt Mjoezik die strijden om de luisteraars en er nu nog een concurrent bij krijgen.”

Maandag pasten de dj's alvast hun kostuum, dat voorlopig top secret blijft. “Ongelofelijk hoe knap ze dat maken”, aldus nog Van de Veire. “Ook van de wagenbouw zijn we enorm geschrokken, hoeveel tijd en werk ze daarin steken.” Ook Julie kijkt er wel naar uit, maar heeft niet echt een idee van wat haar te wachten staat. “Het is mijn eerste carnaval ooit en ik weet niet wat ik moet verwachten”, zegt ze.

Bram De Baere, illustrator en karikaturist uit Aalst die eerder al een winnende carnavalsaffiche ontwierp, tekende naast het ontwerp van de wagen en de kostuums van Oeverboeft ook de hoofden van Peter en Julie, die in het groot in piepschuim op de wagen zullen prijken.

In de week voor carnaval bouwt MNM tussen 6 en 9 uur op naar het evenement met onder meer bezoek van Jani Kazaltzis, Gilles Van Schuylenbergh, An Swartenbroeckx, Yves Segers en anderen. Op carnavalszondag 3 maart zijn de belevenissen van Peter en Julie in Aalst de hele dag te volgen via alle kanalen van MNM. “En na de stoet duiken we mee de nacht in”, aldus nog Van de Veire.

Hun carnavalsnummer Dans DJ Dans werd in een Aalsters jasje gestoken en dat zal tijdens de stoet te horen zijn.