© BELGA

Opnieuw twaalf arrestaties in onderzoek naar grootschalige dieselfraude

Nancy Vandebroek

De politie heeft opnieuw twaalf arrestaties verricht in een onderzoek naar een grootschalige dieselfraude vanuit Oudsbergen. Het gaat nagenoeg om dezelfde leden van de bende die op 30 augustus 2017 werden opgepakt na een inval van de federale gerechtelijke politie bij tankstation PS Petrol op het industrieterrein in Opglabbeek.

LEES OOK. Bende ontkleurt dagelijks 100.000 liter mazout in Opglabbeek: 50.000 euro winst per dag

In een loods stootten de speurders op een ontkleuringsinstallatie waarmee de Turkse bende al enkele jaren rode stookolie ontkleurde om die daarna te verkopen als diesel. In het bedrijf werd een hoeveelheid ontkleurde mazout ter waarde van 250.000 euro aangetroffen. Ook op tal van andere plaatsen in de provincie werden nog aanwijzingen van de grootscheepse fraude gevonden.

Uit het verdere onderzoek bleek dat de bende zowat 100.000 liter stookolie per dag ontkleurde, goed voor een dagelijkse winst van minstens 50.000 euro. De totale winst die voortvloeide uit de fraude werd geraamd op liefst 230 miljoen euro. In afwachting van het proces kwamen de leden vrij – het kopstuk is nog altijd voortvluchtig – maar blijkbaar namen ze de draad van hun illegale activiteiten opnieuw op. Ze werden dan ook opnieuw opgepakt. Het parket communiceert in de loop van de dag nog over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer