© RR

Restaurant Kris: vegetarische ontdekkingen op hoog niveau (4/5)

Onze recensent stapt zonder afspraak en anoniem een horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Restaurant Kris in Kasterlee.

Kris en Vanessa Geerts traden een halfjaar geleden in de voetsporen van Alex Verhoeven en namen diens restaurant in ­Kasterlee over. Restaurant Kris mocht geen voortzetting van Fleur de Sel worden, het restaurant zou een eigen smoel krijgen. Het hoge niveau dat Fleur de Sel bood, was wel wat Kris beoogde. Hij werkte als jonge kok in sterrenrestaurants en dat was blijven kriebelen.

Restaurant Kris is sober, maar smaakvol ingericht, met diverse stalen ornamenten uit het atelier van Kris’ schoonbroer. Het restaurant biedt diverse menu’s aan in een vier-, vijf- of zesgangenversie. Het verrassingsmenu dat alleen tijdens de week te verkrijgen is, bestaat uit vier gangen.

‘Groene ontdekking’ is het eerste menu op de kaart en dat is volledig vegetarisch. Omdat we ons graag eens laten verrassen, kiezen we daarvoor. Vier gangen voor 60 euro, 20 euro voor aangepaste bieren. Na enkele lekkere amuses drinken we een oude kriek bij parelcouscous met kroepoek, een lekker bier van de Scheldebrouwerij bij een gerecht met venkel, asperge en een zachte currysaus en de ­klassieke tripel van Westmalle bij opperdoezer. Dat dit een luxeaardappel is, wisten we niet. Bij dit hoofdgerecht horen ook ­morilles, bieslook en een lekkere saus op basis van basilicum.

Zout

Alles is erg mooi gepresenteerd en goed, misschien iets té zout, op smaak gebracht. Tussendoor verrast de gastvrouw ons nog met een ijsgekoelde ­calvados en voor het nagerecht met kokos, pistache en chocolade is er nog een pre-dessert. Bij de koffie achteraf hoort een snoepjeskar met huisgemaakte likeuren. We mogen zelf een keuze maken uit de zoetigheden die de chef heeft bereid.

Kris Geerts is een vakman en hoewel hij niet helemaal met de nieuwste trends mee is, ont­goochelt hij niet. Alleen hadden we voor deze prijs wat meer ­exclusiviteit verwacht. De hopscheuten op de kaart horen ­alleen bij de zesgangenversie. Waarom kunnen ze niet bij het viergangenmenu?

Kwaliteit keuken:

Variatie aanbod:

Kwaliteit service:

Prijzenpolitiek

Sfeer/looks

Opmerkingen:

open op maandag

onze score 4/5

Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee

ma 12-14u, 18.30-21u, do 18.30-21u, vrij 12-14u, 19-21u, za 12.30-14u, 19-21u, zo 12-14u, 18.30-21u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER