© BELGA

Anderlechthuurling Thelin juicht ingetogen

Anderlecht geeft zijn uitgeleende spelers steevast de toestemming om mee te doen als ze tegen paars-wit moeten spelen. Bij Waasland-Beveren was Davy Roef weliswaar geblesseerd, maar die andere huurling - Isaac Kiese Thelin - opende de score en pakte zijn moederclub bijna punten af. Thelin juichte ingetogen en gaf achteraf geen interviews.

jug, who

Bij Club Brugge pakken ze dit anders aan. Daar vragen ze dikwijls een extra geldsom als de huurclubs hun uitgeleende spelers toch willen opstellen tegen blauw-zwart. Denk maar aan Coopman bij Zulte Waregem of aan Rotariu bij Moeskroen. Onlangs woedde daar tussen de topclubs een discussie over. Opvallend daarbij was dat Anderlecht de zijde van Club Brugge koos en vindt dat een extra som om tegen de moederclub te spelen zeker kan als een club een speler huurt voor een relatief lage prijs. Waasland-Beveren betaalt evenwel (een deel van) het loon van Thelin en Roef en dus doet Anderlecht in die gevallen niet moeilijk.

Er werd wel gefluisterd dat dit anders zou zijn als Anderlecht die teams zou treffen in Play-off 1, maar op de Freethiel geven ze mee dat er geen clausules in de huurcontracten staan moest Waasland-Beveren stunten en Play-off 1 halen.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL