King Kong op de Boerentoren en organisatoren Tanguy en Phil.© Margot De Clercq

Heeft King Kong zich van stad vergist? Tijdens Antwerp On Air vullen impressionante opblaasinstallaties de lucht en gebouwen

Antwerpen -

Het Antwerp On Air festival wil tijdens het weekend van 31 mei tot 2 juni de architectuur van de Meir op een originele manier in de kijker zetten. Verschillende opblaasinstallaties van X-treme creations zullen te ontdekken zijn.

Wie in het weekend van 31 mei tot 2 juni vliegende roze olifanten ziet zweven, moet niet meteen angstig een doktersafspraak boeken. Want het zou wel eens één van de installaties kunnen zijn van het Antwerp on Air Festival. Tijdens het festival wordt de Meir versierd met acht impressionante opblaasdieren.

Welke vliegende monsters Antwerpen zullen overnemen, is nog een verrassing en zal je zelf moeten ontdekken. Beklimt King Kong voor de verandering de Boerentoren in plaats van de Empire State Building? Of moeten we ons als piraten verwachten aan gigantische tentakels van zeemonsters?

Organisatie

Het is het eerste jaar dat dit gratis festival zal doorgaan. Phil Blondé kwam met het idee en sloeg de handen in elkaar met Stad Antwerpen, Beleef Antwerpen, Grand Bazar Shopping, Shopping Stadsfeestzaal, Beroepsbelg, City Smiles, Katoen Natie, Indaver en The Phoebus Foundation SON. “Ik zat samen met de handelaars van de Meir en die wilden hun straat en Antwerpen echt nog eens in de verf zetten. Veel steden doen dat met een lichtfestival, maar ik wou iets origineel”, vertelt bedenker Phil Blondé.

De organisatie wil graag de creativiteit van Antwerpen in de kijker zetten. Daarnaast geniet iedereen nog eens van de mooie architectuur die de Meir te bieden heeft. Niet enkel de lucht zal gevuld zijn, ook de gebouwen en de grond. X-treme creations is een Belgisch bedrijf dat inflatables maakt en staat in voor de installatie. “We moesten met heel wat mensen samenzitten, maar iedereen was meteen enthousiast”, zegt medeorganisator Tanguy Ottomer van Beroepsbelg. (mdcl)

Tanguy Ottomer en bedenker Phil Blondé voor de Boerentoren waar volgende maand King Kong aan zal bengelen.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners